Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
Güçlü renkler, pembeler, fiyonklar, danteller... Moda trendleri, iç çamaşırlarını da etkiliyor. Ortaya ağırlıklı olarak vintage esintili, ama renkli bir resim çıkıyor
Sevgililer Günü'nün klasikleşen hediyelerindendir iç çamaşırları. Peki iç çamaşırlarının da modadan ve moda akımlarından etkilendiğini biliyor muydunuz? Mesela bu yıl pembe tonları, danteller, fiyonklar ve vintage teması en baskın eğilimler arasında. Ayrıca Türk kadınları arasında klasik siyah ve beyaz renklerden canlı tonlara yönelme de hissediliyor.

La Senza'nın tasarımcısı Ceyda Öntuna bu eğilimi şöyle açıklıyor: "Modayı son derece hızlı takip etmeye özen gösteren Türk kadını, dış görüntüsü kadar artık iç görüntüsüne de önem veriyor. Kadınlar giydikleri kıyafet ne renk olursa olsun, uyumlu iç giyim tercih ediyor." Yeni İnci Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Furkan Atakan da bu bilinçlenmenin farkında. Atakan, "Ülkemizde de bir iç giyim kültürü oluştuğunu rahatlıkla söyleyebiliriz," diyor.

Elegan ve dişi
Magic Form'un tasarımcısı Gamze Civelekoğlu bu yılın iç çamaşırı trendlerini 'asil, karakterli, elegan ve dişi' olarak özetliyor: "Bu yılın trendlerinden vintage tarzı, iç çamaşırı tasarımlarında da göze çarpıyor. Ayrıca puantiyeli ve çiçek desenli kumaşlar ile ipek ve satenler de dikkat çekiyor. Sutyenlerde kullanılan danteller artık yüksek belli toparlayıcı külotlara da uygulanıyor. Renklerde kadınsı pudra renkler, pembeler, somonlar, griler, siyahlar ve tabii ki leopar desenleri baskın."

Kemer detaylı boxer'lar
Diesel'in iç çamaşırı koleksiyonunda, ana koleksiyona da hakim olan 1950'lerin üniversite giyim tarzının etkisi hissediliyor. Pamuklu kumaşlar ağırlıkta. Renkler ise oldukça canlı. Yine de pembeler daha öne çıkıyor. Bu sezon iç çamaşırlarında kemer detayı da yer alıyor. Erkekler kadar kadın boxer'ları da revaçta. Boxer kemerlerinin üzerinde dore Diesel yazısı dikkat çekiyor.

Güçlü renkler hakim
Zeki Triko'da barok rock teması dikkat çekiyor. Karanlık, simsiyah; dantel, saten, metal ve siyah Swarovski taşlarla süslü parçalar öne çıkıyor. Romantik hippi'de beyaz ve pembe ağırlıkta. Fistolar ile pamuklu kumaşlar çocuksu ama bir o kadar da seksi. Zümrüt yeşili, kırmızı, sarı topaz gibi hepsi güçlü renklerin yanı sıra, ekoseli yünlü kumaşlı parçalar da son zamanların önemli trendlerinden.

Fırfır, fiyonk ve beyaz modası
La Senza'da bu sezon iç giyimde en fazla öne çıkan renk, beyaz. Beyaza pastel mavi, pembe ve sarı eşlik edecek. Çok daha feminen ve yalın modeller bu yazın iç giyim modasını şekillendirecek. Sutyenlerde pamuk ve modal gibi doğal kumaşların yanında mikrofiber ve türevleri gibi çok gelişmiş teknolojili, dayanıklı kumaşlar da çok tercih edilecek.

Saten ile dantel birleşimi
Ayyıldız'da mor, ekru, mürdüm, siyah ve kırmızı, sezonun favori renklerinden.
Saten ile danteli birleştiren tasarımlar dikkat çekiyor. 'Love Story' adlı Sevgiller Günü koleksiyonuna ise tabii ki kırmızı hakim.

Canlı renkler ve ışıltı
Laura Baresse'in Pazarlama ve Kreatif Direktörü Fiona Akkohen Penso: "Hepimizin bildiği üzere zor bir 2009 yılı bekliyor insanları. Bu nedenle 2009 yılı kreasyonumuzu hazırlarken özellikle canlı, ışıltılı ve pastel renkleri tercih ettik. Kadınların özellikle canlı renkler ve kumaşlarla kendilerini daha keyişi, ışıltılı hissetmelerini arzuladık. İç giyimlerindeki canlılıkla özgüvenlerini desteklemeyi düşündük. Daha spor ve şık bir koleksiyon oluşturmaya çalıştık. Altın renginin ışıltısını pastel renklerle buluşturarak yaza ışıltılı bir hazırlık yaptık. Ayıca dolgulu iç giyim ürünlerine talep artışı olduğunu görüyoruz. String yerine düşük belli boxer shortlar da artık daha çok tercih ediliyor."


Eski tarza dönüş var
Marks&Spencer'da eski tip görünüm, koleksiyondaki en baskın öğe. Büstiyerler, korseler ve abiyeler gibi geleneksel eski tarz iç çamaşırlarına dönüş hissediliyor. Ağır nakış işlemeler, boydan boya dantel sutyenler, ipek kaşkorseler ve tek parça iç çamaşırları da öne çıkıyor. Eski tarz dantel setleri ise sınırlı sayıda üretilmiş.

Dantel ve fisto ağırlıkta
Yeni İnci'nin iç çamaşırı trendlerini, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Furkan Atakan anlatıyor: "Bu sezonki iç çamaşırı trendlerine baktığımız zaman dantel ve fistonun ağırlığının her sezonkinden daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Renkli çamaşırlar; özellikle mürdüm rengi, bu sezonun en beğenilen renkleri arasında. Kombinezonlar ve üçlüdörtlü jartiyerli takımlar da oldukça ön plana çıkıyor. Artık şunu iyice gözlemliyebiliyoruz ki, iç çamaşırı ile dış giyim tamamıyla paralellik göstermeye başladı. Ülkemizde de bir iç giyim kültürünün olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz."

Yaprak Aras Şahinbaş