Bu belirtiler varsa korkmayın! Bebeğiniz diş çıkarıyor olabilir...

Bebeklerde diş çıkarma belirtileri ne zaman başlar, bebeklerde diş çıkarma kaç gün sürer, bebeklerde diş çıkarma ağrısına ne iyi gelir gibi sorularını, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Handan Yaşar’ a sorduk. İşte bebeklerde diş çıkarma belirtileri ne zaman başlar ve bebeklerde diş çıkarma ağrısına ne iyi gelir gibi sorulara verilen cevaplar…

Giriş Tarihi: 5.6.2018 12:24
Bu belirtiler varsa korkmayın! Bebeğiniz diş çıkarıyor olabilir...

Dişler süt ve daimi ( kalıcı) dişler olmak üzere iki grupta incelenir. İlk süt dişleri genellikle 6. aydan itibaren sürmeye (çıkmaya) başlar. Bu dönem 36.ayda tamamlanır. Bu süreç tamamlandığında ağızda üst çenede 10, alt çenede 10 olmak üzere 20 tane süt dişi bulunur. İlk kalıcı diş 6 yaş dişi olarak bilinen birinci büyük azı dişidir.Bu dişler her iki çenede son süt dişinin hemen arkasında çıkarlar. Kalıcı dişlerin çıkma süreci, 3. büyük azılar(20 yaş dişleri ) hariç 12 yaş civarında tamamlanır.

Süt dişlerinin çıkma zamanı ırksal, etnik ve kalıtsal özelliklere göre değişkenlik gösterir. Bebeklerde diş çıkarma 3 aylıkken başlayabileceği gibi bu süreç 14-16. aya kadar uzayabilir. Erken ya da geç çıkarılan süt dişlerinin çürüğe yatkınlığı ya da başka problemleri beraberinde getirmesi gibi endişelenecek bir durum söz konusu değildir. Bebeklerin gelişimleri sırasında yürüme, konuşma zamanları nasıl farklılık gösteriyorsa, diş çıkarma zamanlarının farklılık göstermesi de normaldir.

ARKADAŞINA GÖNDER
Bu belirtiler varsa korkmayın! Bebeğiniz diş çıkarıyor olabilir...
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA