Bebekler neden emmek istemez? Emmek istemeyen bebek nasıl emzirilir?

Bebeğiniz sağlıklı bir şekilde emme faaliyetini gösterirken birden huysuz, huzursuz, emmek istemeyen bir bebeğe mi dönüştü? Hemen panik yapmayın… Sizler için “Bebekler neden emmek istemez?” “Emmek istemeyen bebek nasıl emzirilir?” sorularını yanıtladık. İşte “Bebekler neden emmek istemez?”

Giriş Tarihi: 15.10.2018 17:55
Bebekler neden emmek istemez? Emmek istemeyen bebek nasıl emzirilir?

BEBEKLER NEDEN EMMEK İSTEMEZ?

Bebek aç olmasına rağmen emmeyi reddeder, memeyi tutar, ancak emmez, yutmaz veya çok zayıf emer; bazen anne emzirmeye çalışırken bebek ağlar ve memeyle adeta kavga eder. Bazen de bir memeyi emer ama diğerini reddeder.

Burun Tıkanıklığı: Burnu tıkanık olan bebekler sık sık emmeye ara verir ya da emmek istemezler. Burundan nefes alamayan bebek memeyi bırakarak ağzından nefes almaya çalışır. Eğer bebeğinizin burnu tıkalıysa, doktorunuzun önereceği burun damlasını kullanın ve bir aspiratör yardımıyla burnunu açmaya çalışın.

Emzirme Pozisyonu ve Tekniği: Emzirme pozisyonunuz ve tekniğiniz hatalı olabilir. Bebeğin memeyi tutması için başından iterseniz size direnç gösterir, kafasını geri çeker, emmek istemez. Ya da meme tıkandığı için bebek zorlanıyor olabilir.

EMMEK İSTEMEYEN BEBEK NASIL EMZİRİLİR?

Yeni gıdalar veya beslenme değişiklikleri sütünüzün tadını değiştirebilir. Özellikle acı ve koku içeren besinler (karnabahar, lahana gibi), sütünüzün tadını değiştirir. Eğer böyle bir yiyecek yediyseniz ve bebeğiniz emmek istemiyorsa, sütünüzü sağarak boşaltın ve birkaç saat sonraki sütünüzle emzirmeyi tekrar deneyin. Yalnızca anne sütü aldığı dönemdeyse, acil durumlar için buzluğunuzda depo ettiğiniz sütünüzle besleyebilirsiniz. Eğer dondurulmuş sütünüz yoksa mama ile besleyin. Ancak bir iki sefer emzirmeyi atlamaya rağmen hala emmek istemiyorsa başka bir sorun olabileceğini düşünün.

ARKADAŞINA GÖNDER
Bebekler neden emmek istemez? Emmek istemeyen bebek nasıl emzirilir?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA