Yaz tatili başlıyor! Çocukları ekrandan uzak tutmak için...

2017-2018 eğitim ve öğretim yılının sonuna gelindi. Uzmanlar, yaz tatilinde çocuklarını bilgisayar, televizyon ve tabletten uzak tutmak isteyen ailelerin alternatifler oluşturması gerektiği vurguladı. Ebeveyn Koçu Zeynep İşman ve Eğitimci Yasemin Pakkan 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının sonlanmasına az bir süre kala ebeveynlere uyarılarda bulundu.

Giriş Tarihi: 7.6.2018 14:33 Son Güncelleme: 7.6.2018 14:37
Yaz tatili başlıyor! Çocukları ekrandan uzak tutmak için...

"İHTİYAÇLARI KARŞILANMAYAN ÇOCUKLAR EKRANA KİLİTLENİYOR"

Çocuklara alternatif üretememenin nedenini ebeveynlerin kendi boş vakitlerinde de internet ve televizyona odaklanması olduğunun altını çizen İşman, "Ebeveynlere boş vakitlerinden ne yaptıklarını soruyorum. Genelde yalnız kalamamaktan şikayetçi oluyorlar, yalnız kaldıklarında da telefon ve internetle zaman geçirdiklerini söylüyorlar. Aslında bu boş zaman değil yine aktivitelerle doldurulmuş bir zaman. O yüzden bunu çocuklara da yansıtıyoruz. Çocukların farklı ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçları karşılayamayan çocuk ya televizyona ya tablete ya da internete kilitleniyor" ifadelerini kullandı.

Çocukların ihtiyaçlarını dikkat çeken İşman, "Çocukların en başta sevilme ihtiyaçları var. Anne babalarıyla olma, kabullenme ve onaylanma ihtiyaçları var. Enerjilerini harcamaları için arkadaşlarıyla olma ve fiziksel aktivite ihtiyaçları var. Ayrıca onların da yetişkinler kadar yalnız kalma ve hayal kurma ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçları karşılanamayan çocuk çözümü en kolay, en hızlı ve her yerden ulaşabileceği, ekranda buluyor" dedi.

ARKADAŞINA GÖNDER
Yaz tatili başlıyor! Çocukları ekrandan uzak tutmak için...
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA