Çocuğunuz cümleleri tekrarlıyorsa dikkat!

Çocuk yaş grubunda çok sık görülen ve aileleri tedirgin eden hastalıklardan orta kulakta sıvı birikimi tedavi edilmediği zaman kalıcı işitme kaybına sebep olabiliyor. Bu hastalıkla alakalı Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.İbrahim Akın sorularımızı cevapladı.

Giriş Tarihi: 10.1.2019 14:48 Son Güncelleme: 10.1.2019 15:02
Çocuğunuz cümleleri tekrarlıyorsa dikkat!

6- KULAĞA TÜP TAKILMASI İŞLEMİNE NE ZAMAN GEREK DUYULMAKTA, VE NASIL YAPILMAKTADIR. BU TEDAVİYİ KABUL EDİLMEZ İSE SONUÇLARI NE OLABİLİR?

- Takip ve tedaviye rağmen 2-3 ayı aşkın süredir düzelmeyen orta kulak sıvı birikimi

- 40 dB den fazla işitme kaybı gelişmesi

- Kulak zarında çökme ve yapışmalar olması durumunda cerrahi tedaviyi yani kulaktaki sıvının boşaltılması ve tüp takılması işlemini önermekteyiz.

Genel veya lokal anestezi altında uygulanabilen yaklaşık 15 dakikalık bir işlemdir. İşlem mikroskop altında kulak zarında milimetrelik bir kesi yapılarak gerçekleştirilmektedir. Yapılan bu kesiden orta kulakta biriken sıvı temizlendikten sonra tüp daha önce yapılan kesiye yerleştirilmektedir.
Bu belirtiler varlığında cerrahi tedavi reddedilirse hastada kalıcı işitme kaybı, kulak zarında geri dönüşümsüz değişiklikler, konuşma bozukluğu gelişebileceğini ailelerin bilmesi gerektiğini hatırlatmak isterim.

ARKADAŞINA GÖNDER
Çocuğunuz cümleleri tekrarlıyorsa dikkat!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA