İyi Parti HDP’nin Türkiye’yi yıkma vaatlerine sessiz! Ümit Özlale: Partide bir huzursuzluk yaratmadı
14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine günler kala, 6'lı koalisyonda krizler devam ediyor. Olaylı bir şekilde adaylarının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıklayan koalisyona HDP aday çıkarmayarak destek oldu. Terör örgütü PKK'nın elebaşları da Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için destek açıklamaları yaptı. Koalisyonun HDP ile işbirliğinde gözler İyi Parti'ye çevrilmişken, İstanbul milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Terörün gölgesinde siyaset yapmam" diyerek partisinden istifa etti. İstifanın ardından bugün İyi Parti'den dikkat çeken bir açıklama geldi. İyi Partili Özlale tüm bu yaşananların ardından, parti olarak bu işbirliğinden rahatsız değiliz ifadelerini kullandı.
Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimleri için gün sayarken, 6'lı koalisyon krizler içinde cumhurbaşkanı adaylarının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı. Bu açıklamanın ardından HDP'de aday çıkarmayacağını duyurdu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından PKK'nın sözde üst düzey yöneticileri peş peşe 6'lı koalisyona destek açıklaması yapıyor. PKK'nın elebaşlarından Sabri Ok da küresel güçlerin talimatıyla Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini açıkladı.
TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'DAN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK AÇIKLAMALARI
Sık sık pazarlıklarda elini yükselten HDP'nin bu tutumuna ve Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına bir destek de terör örgütü PKK'dan geldi.
PKK ELEBAŞLARINDAN SABRİ OK İHANET ORTAKLIĞINI İTİRAF ETTİ
PKK elebaşlarından Sabri Ok 7'li koalisyona desteğini itiraf etti. Uluslararası çevrelerin kendilerini detseklediklerini itiraf eden Ok, "Şunu söylemeliyim, şüphesiz birçok kişi, birçok devlet, uluslararası güçler, bazen doğrudan ve açık bir şekilde, bazen farklı şekillerde yönetimimize haber gönderdiler, selamlar gönderdiler" ifadelerini kullandı. Teröristbaşı Ok, küresel çetenin kendilerini desteklediklerini bu sözlerle itiraf etmiş oldu.
PKK elebaşı Sabri Ok'tan Kılıçdaroğlu'na destek! Tabi ki birilerine destek vereceğiz..." | Video
Terör örgütünün yöneticilerinden olan Bese Hozat, açık açık Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasında durduklarını dile getirirken terör eylemlerini de seçimlere kadar durdurduklarını açıkladı.
"BU SEÇİM HİÇBİRİNE BENZEMİYOR"
"Bu seçim hiçbir seçime benzemiyor. Tarihi bir anlamı var" diyen Hozat, seçim sürecinde güçlü ve birlikte bir mücadele yürütülürse AK Parti ve Başkan Erdoğan'a seçimi kaybettireceklerini savundu.
PKK ve Halk TV aynı dilde buluştu! Terörist Bese Hozat'tan küstah açıklama | Video
"MASA LEHİNE SALDIRI YAPMAYACAĞIZ"
Hozat, "Eylemsizlik kararını yeniden değerlendirdik. Seçimler bitene kadar eylemlerimize son verme ve seçimden sonra da yeni bir durum değerlendirme kararı aldık" sözleriyle de terör saldırılarını durdurduklarını söyledi.