Vision Art Platform'da Semih Zeki'nin yeni kişisel sergisi: Dip dalgası
Vision Art Platform’da 17.03-30.04.2023 tarihleri arasında, Semih Zeki’nin yeni kişisel sergisi Sinan Eren Erk küratörlüğünde izleyiciyle buluşuyor. Sanatçının son dönem işlerinden oluşan “Dip Dalgası” isimli kişisel sergisi, 30 Nisan’a kadar galeri mekanının giriş ve birinci katında ziyaret edilebilir.
Dip Dalgası, Semih Zeki'nin son dönem işleri üzerinden yaşamlarımızdaki büyük kırılma anlarını ve ardından giderek daha da şiddetlenen değişimleri resim, baskı ve heykel gibi farklı tekniklerdeki eserler üzerinden anlatıyor.
Sanatçının kent meselelerine, metropollerin değişen sosyokültürel yapılarının psikolojik uzantılarına, oluş halindeki bireyin kendiyle olan etik mücadelesine odaklandığı bir sürecin sonunda ortaya çıkan eserlerden oluşan sergi, içinde yaşadığımız çağın sarsıntılarını, zihnin ve hayatın derinlerindeki kırılma anlarının izini sürerek sanatçının perspektifinden izleyiciye sunuyor.
Galeri mekânının iki katına yayılan ve sanatçının yaklaşık son iki yılda ürettiği seriler, Zeki'nin yaşama, algılama, düşünme ve yaratım süreçlerini bütün şeffaflığıyla gözler önüne seriyor. Zamansal açıdan iki yönlü bir okumaya olanak sağlayan bu sergi kurgusu, izleyiciye sanatçının formla, renkle ve anlatımla olan karmaşık ilişkisinin katmanlarını keşfetme imkânı sunuyor. Sinan Eren Erk tarafından yazılan, Semih Zeki "Dip Dalgası" sergi metninden alıntı.
Galeri mekanının ikinci katında ise Berna Dolmacı'nın "UZAKTA KALANA, VEDA" isimli kişisel sergisi minimalist doğa kolajlarından ve iki hafta boyunca doğal malzemelerle renklendirdiği, bir odayı kapsayacak şekilde kağıtlarla hayata geçirdiği mekana özgü, koku ve sesin eşlik ettiği enstalasyon çalışmasından oluşuyor. Sergi, 30 Nisan'a kadar ziyaretçilerle buluşuyor.
EN SON HABERLER
- 1 Mardin’in taş sokaklarında festival heyecanı başladı! İkinci kez Türkiye Kültür Yolu Festivali ile buluştu
- 2 Bayburt’taki müzeye Avrupa’dan 5 ödül
- 3 Dünyaca ünlü hattattan paha biçilmez armağan
- 4 Kültür külliyatına Kürtçe ilim hazinesi
- 5 Diyarbakır usta şairini unutmadı
- 6 Dünyanın en eski batığının izleri Kekova'da bulundu
- 7 Gelenekle geleceği buluşturan festival
- 8 Mardin, ikinci kez Türkiye Kültür Yolu Festivali ile buluşuyor!
- 9 529 tarihi sikke koruma altına alındı
- 10 Surların gölgesinde sanat yolculuğu