Ananas yerken ağızda oluşan hafif karıncalanmayı fark ettiniz mi? Genellikle bu, lezzetli meyveden bir oturuşta fazla yememenizin sebebi olur. Hatta ağız o kadar hassaslaşabilir ki, ne kadar sağlıklı olursa olsun devam etmek zorlaşır.
Ananas sevenler arasında hayal kırıklığına yol açan bu durum sonucunda birçok kişi sosyal medyada şikayetlerini paylaştı.
Bir kullanıcı, "Evet, ananas ağzımı kaşındırıyor ama ne yapayım, ananas yemeyeyim mi? Bu saçma olurdu," diye yazdı.
Ancak bu karıncalanmanın sebebi sadece bu enzim değil; meyvede bulunan minik 'dikenler' de bir diğer suçludur.
Bu dikenleri gözle göremezsiniz; aslında bunlara raphid denir ve oldukça küçük olsalar da etkili olacak kadar keskindirler.
Dr. Michael P. Sheehan'a göre, raphidler dilimizde ve yanaklarımızda küçük çiziklere neden olabilir ve asidik meyve suyu ağzımıza girdiğinde bu acı iki kat artar.