Laykla
  • NELER OLUYOR?
  • TEST
  • EĞLENCE
  • BURÇLAR
  • PRATİK BİLGİLER
  • Facebook
  • Instagram
  • X
  • TikTok
Laykla Galeri Laykla Pratik Bilgiler Lokum gibi kavurma yapmanın püf noktası! Meğer şeflerin de yöntemi buymuş...

Lokum gibi kavurma yapmanın püf noktası! Meğer şeflerin de yöntemi buymuş...

Kurban Bayramı'nın en özel lezzetlerinden biri olan kavurma, doğru teknik ve malzemelerle yapıldığında ağızda dağılan, lokum gibi bir kıvam alır. İşte ustalarından alınan tarif ve püf noktalarıyla lokum gibi kavurma yapmanın sırları...

Giriş Tarihi: 16.06.2024 10:43 Güncelleme Tarihi: 16.06.2024 10:47
PAYLAŞ
Lokum gibi kavurma yapmanın püf noktası! Meğer şeflerin de yöntemi buymuş...

Malzemeler:

  • 1 kg dana veya kuzu eti (tercihen kuşbaşı doğranmış)
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı veya kuyruk yağı
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik (isteğe bağlı)

Lokum gibi kavurma yapmanın püf noktası! Meğer şeflerin de yöntemi buymuş...

Etin Seçimi ve Hazırlığı: İyi bir kavurma yapmanın ilk adımı, kaliteli et seçimidir. Dana etinin kontrfile veya kuzu etinin but kısmı tercih edilebilir. Etin sinir ve fazla yağlarından arındırılması, daha iyi bir sonuç elde etmenizi sağlar.

Lokum gibi kavurma yapmanın püf noktası! Meğer şeflerin de yöntemi buymuş...

Etin Dinlendirilmesi: Eti, doğradıktan sonra yaklaşık 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Bu, etin daha yumuşak olmasını sağlar.

Lokum gibi kavurma yapmanın püf noktası! Meğer şeflerin de yöntemi buymuş...

Soğan ve Sarımsağın Hazırlanması: Soğanı ince ince doğrayın. Sarımsakları ise ezerek hazırlayın.

Lokum gibi kavurma yapmanın püf noktası! Meğer şeflerin de yöntemi buymuş...

Yağın Eritilmesi: Tereyağını veya kuyruk yağını tencerede eritin. Kuyruk yağı kullanıyorsanız, yağ tamamen eridikten sonra kalan parçaları tencereden çıkarın.

Lokum gibi kavurma yapmanın püf noktası! Meğer şeflerin de yöntemi buymuş...

Etin Kavrulması: Etleri tencereye ekleyin ve yüksek ateşte mühürleyin. Etin her tarafının kahverengi olmasını sağlayın. Bu, etin suyunu içinde hapsetmesine yardımcı olur.

Lokum gibi kavurma yapmanın püf noktası! Meğer şeflerin de yöntemi buymuş...

Soğan ve Sarımsağın Eklenmesi: Mühürlenen etlerin üzerine doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyin. Soğanlar yumuşayıp karamelize olana kadar kavurmaya devam edin.

Lokum gibi kavurma yapmanın püf noktası! Meğer şeflerin de yöntemi buymuş...

Kısık Ateşte Pişirme: Ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatarak etleri kısık ateşte pişirin. Etin suyunu salıp çekmesi ve iyice yumuşaması için yaklaşık 1-1,5 saat pişirme süresi yeterli olacaktır. Ara sıra karıştırmayı unutmayın.

Lokum gibi kavurma yapmanın püf noktası! Meğer şeflerin de yöntemi buymuş...

Baharatların Eklenmesi: Etler piştikten sonra tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kekik ekleyin. Baharatları ekledikten sonra 5-10 dakika daha pişirin.

Lokum gibi kavurma yapmanın püf noktası! Meğer şeflerin de yöntemi buymuş...

Dinlendirme: Ocaktan aldığınız kavurmayı 10-15 dakika dinlendirin. Bu süre, etin lezzetinin oturmasına ve daha da yumuşak olmasına yardımcı olur.

Lokum gibi kavurma yapmanın püf noktası! Meğer şeflerin de yöntemi buymuş...

PÜF NOKTALARI:

  • Eti dinlendirmek, etin yumuşak olmasını sağlar.
  • Tereyağı veya kuyruk yağı kullanmak, kavurmanın lezzetini artırır.
  • Eti mühürlemek, etin suyunu içinde hapsetmesini sağlar ve daha sulu bir kavurma elde etmenize yardımcı olur.
  • Kısık ateşte pişirmek, etin yumuşacık olmasını sağlar.

Bu tarif ve püf noktalarıyla lokum gibi kavurma yaparak, misafirlerinize ve sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatabilirsiniz. Afiyet olsun!

  • Veri Politikası
  • Neler Oluyor?
  • Test
  • Eğlence
  • Burçlar
  • Pratik Bilgiler
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın