İstanbul İstanbul olalı böyle 'Karakol' görmedi! Topkapı Sarayı'nın 1. Avlusu'nda Aya İrini ile Sur-i Sultani arasında bulunan ve Osmanlı döneminde sarayın dış binası olarak kullanılan 'Karakol' bir yıldır restoran olarak hizmet veriyor. Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yaptığı 'Karakol Restaurant'ta polislerin yerini her daim emrinize amade garsonlar alıyor, birbirinden lezzetli yemekler sizi bekliyor... Feriye Lokantası'nın da sahipleri olan Karabol Ailesi ve Vedat Başaran ortaklığıyla kurulan Kenet Uluslararası Kültür Turizm A.Ş.'nin bünyesindeki mekan; yazlık ve kışlık 'Karakol', alakart restoran ve kafe bölümleriyle hizmet veriyor. Burada iş toplantıları, özel davetler ve kutlamalar organize edilebiliyor.
MÜŞTERİ PROFİLİMİZ GENİŞ
Osmanlı yemekleriyle dünya lezzetlerinin bileşiminden oluşan bir füzyon mutfağı sunan mekanda şu sıralar Ramazan'a özel tatlar hazırlanıyor. Örneğin; 'baklava böreğinde sakızlı ve ıtırlı levrek', 'zeytinyağlı kuru meyveli kereviz dolması ve tomurcuk enginar', 'Trakya kuzusu taraklığı fırın külbastısı' yenebiliyor. Mekanın sahibi Nida Karabol, 'Misafirler füzyon mutfağını garipsiyor mu?' sorusunu şöyle yanıtlıyor: "Osmanlı mutfağı ile dünya mutfağını bir arada sunmak bir risk değil. Bilakis, insanların bizi tercih sebebi oluyor. Böyle bir mönüyü oluşturmamızın temel sebebi geniş müşteri profilimiz. Konuklarımız hem Osmanlı mutfağı hem de dünya lezzetlerinin birleşimiyle lezzet keyfi yapıyor." Ramazan'da da mekana ilginin yoğun olduğunu söyleyen Karabol, "Misafirlerimiz için oluşturduğumuz özel iftar mönülerimiz büyük ilgi görüyor. Sultanahmet Meydanı zaten klasik Ramazan şenliklerinin yapıldığı bir mekan. Restoranımızda sunduğumuz gerek alakart gerekse toplu iftar yemeklerimiz çok revaçta" diyor.
GÜLER SABANCI MÜDAVİMİ
Güler Sabancı, Güneri Cıvaoğlu ve Nuri Çolakoğlu'nun müdavimleri arasında bulunduğu mekan 09.00- 23.00 saatleri arasında hizmet veriyor. 'Karakol' Topkapı Sarayı ve Aya İrini'deki konsere gelen dinleyicilerin de damaklarını şenlendiriyor. Başlangıçlar 16-35 lira arasında. Ana yemekler ise 28 ile 42 lira arasında değişiyor. Hem tarihi bir atmosferi solumak hem de Osmanlı ve dünya mutfağından lezzetlerle yemek keyfi yapmak isterseniz Karakol'u tercih edebilirsiniz.
Tel: 0212 514 94 94
MUTFAĞINDAN BAZI LEZZETLER
Baklava böreğinde sakızlı ve ıtırlı levrek balığı, badem ve hindistan cevizli tarator sosunda.
Turunçlu zeytinyağ sosu, taratorlu salatalık ve kırmızı lahanalı karides ve ahtapot elmasiyesi.
Degüstasyon tabağında serpme; humus, tarama, muhammara, yoğurtlu patlıcan, cevizli balık ezmesi, mini imam bayıldı, midye dolması, maş piyazı ve bostana.
Kuzugöbeği mantarı taratoru ve erikli yalancı yaprak sarmasıyla servis edilen Trakya kuzusu taraklığı fırın külbastısı.