Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu da 'meme' reklamı

Dizilerin içine reklam yerleştirme uygulaması geçen hafta sonu FOX ekranlarında 'tepe noktasına' ulaştı. Lale Devri dizisinin içine 'meme' yerleştirdiler.
Evet, aynen öyle... Şaşırdınız değil mi? Şaşırmayın. Anlatayım:
Dizide Yeşim'in annesi Zümrüt Hanım meme kanserine yakalanmıştı. Tek göğsünü aldılar. Ama kadın bu krizi 'fırsata' dönüştürdü! Tedavisi devam ederken, söylediğine göre 'doktorundan aldığı izinle' göğüslerine silikon taktırıp onları yine kendi deyimiyle 'bomba gibi' yaptı!
Şimdi diyeceksiniz ki, "Ne var bunda? Hasta insanların kendilerine moral aşılamak için silikon taktırma hakkı yok mu?" Var elbet... Ama dizide Zümrüt'ün adeta meme kanserine yakalandığı için zil takıp oynamadığı kaldı. Hastalığın tüm kötü evreleri 'es' geçilirken; bizler yaşı geçkin kadının ayna karşısında yeni göğüslerine bakarak 'hallenmelerini' izleyip durduk.

İÇİ KALDIRMIYORMUŞ
Hatta kızının telefonda "Gel de şu muhteşem göğüslerini göster bize" deyişine bile tanık olduk. Daha da beteri, Zümrüt'ün bu operasyonu kocasından gizlemesiydi...
Bitti mi? Bitmedi... 20 gün önce doğum yapan Yeşim, arkadaşlarıyla sohbet ediyordu:
AYLİN: Ben emzirmedim bugüne dek. Emzireni de anlamıyorum. İçim kaldırmıyor benim. Ay ne o öyle? Memeden bir sıvı geliyor, bebek de onunla besleniyor. Hem de emerek. Iyyy. Şimdi bile içim kalkıyor.
DİĞER KADIN: Valla doğru... Emzirin demesi kolay tabii...
YEŞİM: Eee? Neyle besliyorsun peki? Yani anne sütü çok yararlı diyorlar çünkü. Çok önemliymiş bebek için...
DİĞER KADIN: Tabii ki mamayla şekerim. Bak, gayet de sağlıklı benimkisi... Artık teknoloji ilerledi. Yeni mamalar da anne sütü gibi... Ha, sen çok istiyorsan 1 yaşına kadar emzir. Ama ondan sonra göğüs operasyonu şart.

KOCASI BOYNUZLAMIŞ!
YEŞİM:
Ha, ha, ha... Yok canım, 1 yaşına kadar emziremem. Gerek yok. Bir ay emsin yeter.
3. KADIN: Valla benim bir arkadaşım deli gibi emziriyordu. Deli oldu çocuğu için... Kocasını filan unuttu. Sonra da adam gitti bunu boynuzladı. E sonra bir de ne dese beğenirsiniz? "Seni görünce içi süt dolu iki meme görüyorum" demiş... (Birlikte kahkahalar atarlar)
4. KADIN: Ayıp etmiş ama... Önce çocuk isterler, sonra da "Kadın gibi gözükmüyorsun" deyip tekmeyi basarlar...
Önce mama reklamı, sonra estetikçi... Üstelik, Allah'ın canlılara en büyük lütfu olan 'kutsal annelik mertebesini' hiçe sayarak, aşağılayarak... İşin garibi, dizinin senaryo grubunun kadınlardan oluşması...
Emzirmeyi 'iğrençlik' olarak yorumlamak, kadınların çağımızdaki en büyük kabusu olan meme kanserinden 'göğüs büyütme için vesile' diye söz etmek nasıl bir aymazlıktır. Umarım haftaya bütün bunların nasıl büyük yanlışlar olduğunu anlatan ve doğru mesajları veren bir 'telafi bölümü' izleriz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA