Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Diziler anneliği öldürüyor mu?

Bugün cumartesi ve her hafta olduğu gibi Yakından Kumanda'nın tuşlarına okurlarımız dokunacak.
Efendim, bugüne kadar bu köşeye ulaşan en ilginç mektubu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir evlat, annesinin kendisinden soğumasına sebep olmakla suçladığı televizyon dizilerinden yana dertli. Yıllardır televizyonla ilgili pek çok şikayeti dinlemiş biri olarak böylesini duymamıştım.
Okurumuzun adını saklı tutarak hemen paylaşıyorum:

"ANNEM BENİ UNUTTU"
"Merhaba Yüksel Bey, ben televizyon dizilerinin hayatımızdaki rolü hakkında birkaç şey söylemek için yazıyorum.
Annem dizilerin yakın takipçilerinden.
Öyle ki; Öyle Bir Geçer Zaman ki'deki Osman'ın hangi sınıfa gittiğini ya da kaç yaşında olduğunu, Hayat Devam Ediyor'un en ince ayrıntılarını, bitmiş olsa da Yaprak Dökümü'ndeki Necla ve Leyla arasındaki kinin nedenini biliyor.
Annemin bilmediği şey, benim ne olmak istediğim, bir sevgilimin olup olmadığı, bugün ne yapıp ne yapmadığım... Bunları sormamasının nedeni bu diziler.
Bana ilgi göstermemesini ben buna bağlıyorum.
Artık televizyon dizileri o kadar hayatımıza girdi ki sanki annem için bir oyuncuymuşum gibi geliyor bana. Abartmıyorum, aynen böyle, inanın. Böyle anneler var. Ama yanlış anlaşılmasın, annem harika bir annedir. Fakat biraz ilgisiz. Nedenini de yukarıda belirttiğim gibi dizilere bağlıyorum.
Bunu anneme söyledim, fakat olmuyor. Sanki diziler onun vazgeçilmezi..."
Vallahi bu mesele benim boyumu aşar. Konuyu sosyolog ve psikologlara havale etmekten başka çarem yok...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA