Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Mehmet Turgut bu fotoğrafı çekemez

Milliyet.com.tr'nin düzenlediği 'En güzel aktris' anketini kazanan Türkan Şoray'ın kendi albümünden seçip Cadde ekine gönderdiği bu fotoğrafı görünce Sultan'a tekrar aşık oldum... Arşivlerde yer almayan bu fotoğrafın çekim gücüne kapılmamak mümkün değil. Evet, fotoğrafı güzel yapan Sultan'ın kendisi ama insan yine de "Şimdi neden böyle etkileyici fotoğraflar çekilmiyor?" diye kendine soramadan edemiyor.

ESKİ DAHA İYİ...

Her şey siyah-beyaz çekimin büyüsünde mi gizli acaba? Şimdilerde neredeyse hücrelerinize kadar detaylı çekim yapacak fotoğraf makineleri, tüm kusurları silen, insanları baştan yaratan Photoshop uygulamaları var ama çekilen fotoğraflar eskilere göre etkileyici değil. James Dean, Brigitte Bardot, Steve McQueen gibi yabancı örneklerde de aynı etki söz konusu. Sanki o fotoğraflara Tanrı'nın eli değmiş gibi, hepsi birer başyapıt. Tıpkı şimdiki hormonlu sebze ve meyvelerde olduğu gibi teknoloji girdiği yerin tadını, güzelliğini bozuyor. Vallahi ben kendi adıma hiç günümüzdeki dergi pozlarına bakarken dalıp gittiğimi hatırlamıyorum. Ne kadar marjinal çekimler olsalar da hepsi yapay ve birbirinin kopyası. Örneğin bu aralar Mehmet Turgut fotoğrafları çok moda ama beni hiç etkilemiyorlar. Bence Turgut'a poz verenler teknolojinin, ağır makyajın ve marjinal mizansenlerin mezesi oluyorlar. İlk bakışta ilgi çekmenin dışında, o fotoğrafların hiçbiri sanatçıların çekim gücünü öne çıkarmıyor, onları Sultan'ın bu fotoğrafında olduğu gibi ölümsüz yapmıyor. Eğer yeni nesil fotoğrafçılar fark yaratmak istiyorlarsa, eski doğallığın peşine düşmeliler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA