Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Mirgün Cabas'a en sert eleştiri!

Evrim Sümer'in Vogue dergisinin bu ayki sayısında çıkan yazısını mutlaka okuyun… Anne ve çalışan kadın olma psikolojisini yansıtan mükemmel bir yazı… Evrim, 'Çocuk da yaparım kariyer de' klişesine güzel posta koymuş… Evet, hem anne hem de kariyer sahibi olunamıyor. İkisi birden mükemmel gitmiyor. Evrim'in yazısı aynı zamanda samimi… Evrim, Mirgün Cabas'tan nikahsız çocuk sahibi olmasına önce babasının kızdığını, sonra nasıl barıştıklarını bile anlatmış. Şimdi Evrim'in babası, torunu Leyla'ya Fransızca şarkılar söylüyormuş. Evrim'in hayat arkadaşı Mirgün ile ilgili yazdıklarında ise ünlü sunucunun ekranda çizdiği 'modern erkek' profiline ciddi eleştiriler var! En iyisi yazıdan bir örnek vereyim: Evrim, Leyla ve Mirgün bir cumartesi sabahı bir mekanda kahvaltı ediyorlarmış… Evrim, kızına yemek yedirmek için boğuşurken Mirgün kahvaltılıkları silip süpürüp, gazetesini okumaya başlamış…

ESKİ BABALAR NASILDI?
Evrim "Bir gün rolleri değişelim… Ben kahvaltı edip gazete okuyayım, sen de Leyloş'a kahvaltısını yedirip birkaç saat onunla takıl" demiş… Mirgün de "Öyle bir şey yok, biliyorsun değil mi? Hayal kurma" diye cevap vermiş… Devamını Evrim'in kaleminden okuyalım: "Sert yüzleşme: Bu benim kaderim, onun değil. O işin sefasını sürer, ben cefasını çekerim. Babalar gazete okur, kahvaltı eder, spora, yemeğe, eğlenmeye gider, sabaha kadar gezer. Ben işe gider, eve gelirim. Benim spora, masaja, sinemaya gitmem göze batar." Aslında bu yazının tamamını okumanızda fayda var. Evrim, Mirgün'den aynı yazıda "Birçok babaya göre daha yardımcı" diye de bahsediyor. Evrim'i Hürriyet'ten tanıyorum. Ona dair kafamda hep "Bir insan nasıl bu kadar pozitif ve hayat dolu olabilir?" sorusu vardı... Belli ki Evrim acayip bunalmış… Her yeni anne gibi eşinden daha fazla destek bekliyor. Haklı, annelik zor… Hele bir de kariyer sahibi bir kadınken çocuk sahibi olmak daha da zor. Ancak anneler, bazen eşlerine fazla yükleniyorlar. Kendimden örnek vermek gerekirse… Bizde iki çocuk var. Eşim de benden şikayetçi, Hiç yardım etmediğimi söylüyor. Bir de bizde bakıcı yok, arada anneler gelip gidiyor. Arkadaşlarım "Oğlum evlendin, kılıbık oldun. Çık şu evden" diyor. Bana sorsanız, benden iyi, anlayışlı bir baba yok! Belki Mirgün de aynı şeyleri düşünüyordur. Aslında bu tartışmada herkes haklı… Yeni annelere tavsiyem… Eve geç gelen, hiç çocuk sallamayan, kahvehanede takılan babalarını düşünmeleri! Genel bir tabir olacak ama eski babalar daha az yardım ederdi. Kadınların haberi yok ama artık erkekler evrim geçiriyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA