Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

TNS'nin kaybedeni Kanal D

TNS ile birlikte reytingler adam akıllı ölçülmeye başlayınca, kanallar arasındaki dengeler de değişti.
TNS sonuçları en çok Kanal D'ye yaramadı. Kanal D'nin pazartesi geceleri en güvendiği dizisi 'Arka Sokaklar' bile son iki haftadır Show TV'nin yayınladığı 'Recep İvedik' filmlerinin gerisinde kaldı. Ancak pazartesi günleri asıl belirleyici, haftaya atv'de başlayacak olan 'Karadayı' olacak. Bu iddialı dizinin birinci olma şansı var.

'YALAN DÜNYA' İLAÇ OLMADI
Kanal D, çarşambaları 'Muhteşem Yüzyıl'ın liderliğini kabullenmişti ama 'Kuzey-Güney' bu yıl daha da kötü gidiyor. Son hafta TOTAL'de 'Pis Yedili' ve 'Muhteşem Yüzyıl'ın tekrarının bile gerisinde kalarak dördüncü oldu. Kanal D, en büyük hayal kırıklığını ise perşembe gecesi 'Veda' ile yaşadı; dizi TOTAL'de dokuzuncu oldu. 'Veda'nın yanlış bir proje olduğunu düşünüyorum, toparlanması zor.
'Yalan Dünya'nın dönüşü de Kanal D'ye ilaç olmadı. Cuma gecesi atv'deki 'Huzur Sokağı'nın liderliği devam ediyor. Kanal D'nin durumu o kadar şaşkınlık verici ki; saati değiştirilen 'Kayıp Şehir' bile 'Yalan Dünya'dan çok izlendi!
Kanal D cumartesi ve pazar gecelerinde 'Yetenek Sizsiniz Türkiye'ye karşı da formül üretemedi. 'Ben Bilmem Eşim Bilir' kurtarıcı olamadı; önceki gün kimsenin şans tanımadığı Show TV'deki 'En Büyük Show'un bile gerisinde kalarak TOTAL'de dördüncü oldu. Asıl sürpriz haber ise cumartesi gecesi Fox'taki 'Lale Devri'nin birinciliğiydi. Yani artık, 'Yetenek Sizsiniz Türkiye'yle Star'ın bile prime-time'da cumartesi birinciliği garanti değil!

ASIL SÜRPRİZİ ATV YAPTI
Kanal D'nin prime-time TOTAL'de tek birinciliği var; o da 'Öyle Bir Geçer Zaman ki'.
Tablo ortada; Doğan Holding TV CEO'su İrfan Şahin, TNS'nin dengeleri değiştireceğini hesaba katamadı, yazı ağustos böceği gibi geçirdi. "Eskilerle idare ederim" dedi ama olmadı. Yeni diziler, programlar üretemedi, ürettikleri de tutmadı. Şahin'in en büyük hatası ise planlarını Star TV'nin yükselişine göre kurgulamasıydı ama asıl sürprizi atv yaptı. ('Huzur Sokağı' ve 'Kurtlar Vadisi' birinci oldu, 'Karadayı' da yolda!) Ayrıca Fox da dikkate alınmalıydı.
"Winter is coming" (Kış geliyor) ve bu kış radikal hamleler yapmazsa, Kanal D için zorlu geçecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA