Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

TRT OKUL'dan 49 yeni program

TRT'nin 14 kanalı var; bu kanallar içersinde herhalde en az gündeme gelen, en az haberi yapılan TRT OKUL...
Nedeni de malum; TRT OKUL'un Anadolu Üniversitesi ile ortak yayın yapması ve eskiden kalan TRT 4 imajı.
Ama bu önyargının da kırılmış olması gerekiyor çünkü TRT OKUL'un genç yönetimi, TRT 4'ün; bir dönem hayatını kaybetmiş öğretmenlerin bile yıllarca ders verdiği, o eski naftalin kokan imajını çoktan yıktı. TRT Okul'da yine Açık Öğretim yayını yapılıyor ama artık öğretim görevlilerin hepsi TRT'den konuşma sanatı ve diksiyon dersleri alıyorlar.
Gelelim TRT OKUL'la ilgili habere... Bu yıl yeni sezon için büyük projelere imza atıldı. Önümüzdeki üç ay içersinde tam 49 yeni program yayına girecek. Talk-show ve yabancı diziler bile var. TRT Okul aslında eğitim öğretimin yanı sıra hızla bir gençlik kanalına dönüşüyor.
İşte yeni programlardan bazıları:

BATESMOTELPRO: Bir talk-show programı. 'Patlak Sokaklar' filminin ekibi hazırlıyor. Sosyal medyada gençlerden büyük ilgi gören bu ekip, gırgırı bol bir şov yapmanın hazırlığı içersinde. Çekimler Maslak Venue Stüdyoları'nda yapılacak. Programda iddialı isimlerin konuk edileceği söyleniyor.
KEREMCEM'LE AKUSTİK SÖYLEŞİ: Keremcem her hafta farklı bir üniversite kampüsünü ziyaret edip ünlü konuklarıyla birlikte öğrencilerle sohbet edecek. Arada da akustik şarkılar söyleyecek, ünlü konuklarıyla düetler yapacak. BİR EVDE: Pelin Karahan, 'Muhşetem Yüzyıl'a transfer oldu ama öncesinde TRT OKUL'a ünlüler ve onların hayvan dostlarıyla söyleşiler yaptı. Ünlülerin evlerine konuk olup hayvanların bakımıyla ilgili uzmanlardan aldığı görüşleri de paylaşacak.

O KÖY BİZİM KÖYÜMÜZDÜR: TRT'nin deneyimli yapımcılarından Erol Uyanık'ın hazırladığı programda, Türkiye köy köy dolaşılıp öğretmenlerin öyküleri ekrana getiriliyor. Programda sadece öğretmenlerin çektiği zorluklar işlenmeyecek; çarpıcı yaşam öyküleri ve köy halkıyla yaşadıkları da ele alınacak.

PÜR ZEKA: Üstün zekalı ve özel yetenekli çocukların başarı öyküleri anlatılacak. "Üstün zekalı çocuklar nasıl keşfedilir?" sorusunu, keşfedenler yanıtlayacak.

TÜRKİYE'DE ÖĞRENCİ OLMAK: Erasmus öğrenci değişim programıyla Türkiye'ye gelen yabancı öğrencilerin günlük hayatları, karşılaştıkları sorunlar ve ülkemiz hakkında düşünceleri ekrana getirilecek.

HAYAT ÜÇGENİ: Büyük felaketlerden kurtulan insanların çarpıcı öyküleri anlatılacak.

STARGATE UNIVERSE: Dünyada büyük ilgi gören, popüler bir bilim kurgu dizisi bu. TRT OKUL başka diziler de ekrana getirecek. Gençler arasında Güney Kore dizisi furyası varmış. Henüz ismi açıklanmayan dünyaca ünlü bir Güney Kore dizisi ekrana gelecek.

BAŞKA HAYATLAR: Toplumun ortalama yaşam standardının dışında yaşayanların sıra dışı öyküleri ekrana gelecek. Mesela bir bölümde küçük bir kulübede yaşayan emekli bir bürokrata konuk olunacak. Bu programın ezber bozacağı söyleniyor.
Bu programlar sadece öne çıkanlar. TRT OKUL'da ayrıca hem eğlenceli, hem öğretici 5-10 dakikalık yeni mini programlar, ödüllü belgeseller vs. ekrana gelecek.
'Pembe Panter'in yeni çizgi film bölümleri de TRT OKUL'da olacak; meraklısına duyuralım.
Özetle TRT OKUL'un genç yönetim ekibi önemli projelere imza atıyor ve aynı zamanda Türkiye'nin ilk gençlik kanalı olma yolunda hızla ilerliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA