Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Acun'un bayrakla derdi ne?

İzlemeyenler için kısa özet geçeyim; 'Yetenek Sizsiniz Türkiye'de bir yarışmacı üzerindeki Barcelona formasını yırtıyor ve Sergen Yalçın'ın geçmişte giydiği Beşiktaş formasıyla ekranda boy gösteriyor. O da ne? Formanın üzerindeki reklamla birlikte Türk bayrağı da bantlanmış. Tabii bu sansür büyük tepki çekiyor.
Acun Medya'dan da hemen şu açıklama geliyor: "Yarışmacıların; üzerlerinde ya da ellerinde bayrağımızı kullanarak, oylama sırasında seyirciler üzerinde avantaj sağlamasına izin verilmemektedir. Ekip arkadaşlarımız gereğinden fazla hassasiyet göstererek takım formasındaki ay yıldızı bu çerçevede değerlendirmiştir. Yaşanan bu durum tamamen teknik bir hatadan ibarettir."

DAHA ÖNCE DE YAPTI
Acun Medya; yaptığı açıklamadaki son cümleyi, ilerleyen saatlerde şöyle değiştirdi: "Yaşanan bu durum teknik ekipteki bir arkadaşımızın hatasıdır."
Yani hata önce ekip işi, sonra bireysel oluyor! Aslında bu olayın sorumlusu Acun Ilıcalı. Onun önünde olup bitiyor her şey. Bir de bu program çekildikten sonra kurgudan geçiyor, kesilip biçiliyor. Acun'un o siyah bandı fark etmemesi imkansız!
Acun'un açıklaması, imza attığı rezaleti de ikiye katlıyor. O yarışmacı milli amigo Birol gibi elinde bayrak, megafon, alnında ay yıldızlı şeritle mi sahneye çıktı? Ne yani izleyici formadaki o bayrak amblemini gördükten sonra duygu seline kapılıp daha fazla oy mu kullanır? İlkokul çocuğu bile güler o açıklamaya.
Madem Türk bayrağı haksız rekabet yaratıyor, formada BJK logosu da vardı, ona niye bant yok? Sergen ve Hülya Avşar; Beşiktaşlı. Acun'un mantığıyla hareket edersek yarışmacı, Beşiktaş formasıyla jüri üyelerine bariz avantaj sağlamaya çalışıyor.

ÖZÜR CÜMLESİ BİLE YOK
Bu Acun'un ilk vukuatı değil... İllüzyonist Aref'in; bir oyununda, zarftan çıkardığı kağıtta '19.05.1919 Kurtuluş Savaşı'nın Başlangıcı' yazısı yer alıyordu. Bu gösteri, program öncesi defalarca gösterilmiş ama son anda yayından çıkarılmıştı. Acun cephesinden, bayrak sansüründekine benzer bir açıklama gelmişti.
Dikkat ettiniz mi, açıklamada özür cümlesi bile yok! O bayrak; Mehmet Akif Ersoy'un da bayrağı, onun mısralarıyla kutsandı! '19 Mayıs' yazısını duygu sömürüsü diye yayından çıkar, Türk bayrağını haksız rekabet oluyor diye üzerine siyah bantla kapat!
Nedir senin derdin Acun Ilıcalı?
Söyle de açık açık, bilelim!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA