Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Jargondaki adı: İnsafsız

Tükürük olayından sonra BATE'de de kırmızı gören Meireles'e yönetim ve Aykut Kocaman'ın yaptırımı ne olmalı?
Muhtemelen yönetim ve teknik adam çok ağır para cezası ile bu sorumsuzluğun hesabını soracaktır. Ancak bu durumun kaynağı da araştırılmalı. Oyuncu mutsuzluğundan mı, kişisel problemlerinden mi, yoksa karakterinden kaynaklanan nedenlerle mi bu hareketleri yapıyor. Meireles'in hem Mersin maçında gördüğü sarı (kırmızı olabilirdi zaten o kartla da cezalı duruma düştü) hem de BATE maçında gördüğü kırmızı kart rakibi sakatlamaya yönelik hareketlerdi. Futbol jargonunda bu tip oyunculara 'insafsız-hain' de derler. Çünkü meslektaşının sağlığına yönelik darbeler bunlar. G.Saray maçından sonra yaptığı açıklamalarla medeni bir görüntü veren Meireles'teki bu değişim basmakalıp görüş ve cümlelerle savuşturulacak gibi değil.

Kocaman'ın "Küçük kümenin çıkarları büyük kümenin çıkarlarından önemli değildir" sözünü nasıl yorumluyorsunuz?
Aykut Hoca taraftarın kişisel problemini bitirip, takımın arkasında olmasını istiyor. Bunu tezahüratla, destek vererek ya da sinerji oluşturarak yapabilirler. Herşeyden önemlisi takımların sahasının kapanmasına neden olmayacak davranışlardan uzak kalarak da yapabilirler. Kocaman, kısaca "Konu F.Bahçe ise gerisi teferruattır" diyor.

0-0 çok kaygan bir sonuç F.Bahçe turu geçebilir mi?
10 kişi kalan bir takım için deplasman şartlarını da göz önüne aldığımızda mükemmel bir sonuç. Rakibe yarım pozisyon verdiler. Bu da takım anlayışının ve taktik disiplinin ne kadar geliştiğini ortaya koyuyor. Bu 0-0 sadece turu getirecek sonuç olmaktan çıkıp, F.Bahçe'nin kalan lig maratonunda da çok farklı bir ekip olarak yoluna devam edeceğini gösteriyor. BATE takımı sadece koşan, yıldızı olmayan bir ekip. Bu nedenle İstanbul'daki maçta F.Bahçe skor üstünlüğünü eline aldığı an turu da cebine koyacaktır.

F.Bahçe, BATE karşısında 10 kişi kaldı, zemin ve hava şartlarıyla da mücadele etti. Bu yorgunluk Trabzon maçına yansır mı?
F.Bahçe sezonun içinde bu tip serileri çok yaptı. 6 Ocak'tan beri 3 günde bir maç yapıyor. Bence takım olarak bu tip sendromları atlatmayı başarıyorlar. Elbette bazı oyuncularda düşüş olacaktır. Ama genel olarak baktığımızda çok yansıyacağını zannetmiyorum.

Oynamadığı halde takıma destek için BATE'ye giden, geçen sene Zokora ile yaşadıkları nedeniyle Trabzonspor taraftarının tepkili olduğu Emre'den beklentiniz nedir?
Emre Belözoğlu gelir gelmez lider karakterini ortaya koydu. Takımı da toparladı, oyunu da. Saha içindeki duruma baktığımızda eski agrasif halini de bir hayli rehabilite ettiğini görüyoruz. Zokoro ile olan problemi hoş değildi. Saha içinde tekmelerle tartıştılar. Zokora, Emre'nin elini de sıkmamıştı. Ama bu maçta cezalı ve oynamayacak. Emre ne zaman nasıl davranacağını bilen bir oyuncu. Yarın Emre'nin çerçevesinde önemli bir gerilim yaşanacağını düşünmüyorum.

Aziz Yıldırım başkanlıkta 15. yılına girdi. Neler söylersiniz?
Düşünün; Türkiye'deki popüleritesini olağanüstü kongreler, istikrarsızlık ve iktidar mücadelesiyle sağlamış bir kulüptü F.Bahçe. Böylesine uzun süre başkan kalmak çok önemli bir başarı. Son altı kongrede Aziz Yıldırım'ın karşısına sadece 1 kere aday çıktı. İktidarda rakipsiz ve tehtidsiz. 20 yıl muhabirlik yaptım, 5 başkanla çalıştım. 4'ü ilk 5 senedeydi. Sonrası Aziz Yıldırım ile geçti. Son jenarasyonun Yıldırım'ın ayrılması halinde yaşayacakları şaşkınlığı merakla bekliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA