Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Yakınca beldesindeki salgından etkilenenlerin sayısı 680'ı aşarken, Belediye Başkanı Veysel Katırcı, salgına yol açan içme suyuna kanalizasyon karışmasının sorumlusunun Yeşilyurt Belediyesi olduğunu ileri sürdü.
Yeşilyurt ilçesi Gedik Mahallesinden geçen içme suyu borularının kırıldığını savunan Başkan Katırcı basın toplantısı düzenledi. Katırcı toplantıda, ''Belediyemizce olay yerine gidildiğinde, boruların üzerine Yeşilyurt Belediyesince taş duvar yapıldığı ve boruların kırıldığı görüldü. Patlamayla birlikte, boruların 5 metre yakınında bulunan kanalizasyon sularının içme suyu şebekemize girdiği fark edildi'' dedi.
İlçede açıkta bulunan fosseptik çukurlarının derhal kapatılması gerektiğini dile getiren Katırcı, vatandaşların salgından etkilenmesinden üzüntü duyduğunu kaydetti. Salgında Yakınca belediyesi çalışanlarının bir kabahati olmadığını savunan Katırcı, salgın nedeniyle kendilerine yardımcı olan kurumlara teşekkür etti.
Beldede salgından etkilenen vatandaşların sayısının 680'ı aştığını da dile getiren Katırcı, Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerince alınan numunelerin Ankara Hıfzıssıhha kurumuna gönderildiğini belirtti.
Beldede, önceki gün kesilen içme suları gece saatlerinde akmaya başlamış, sudan içen vatandaşlar mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastanelere başvurmuştu.
tüm yakıncalı vatandaşlara gecmiş olsun veysel başkanada gecmiş olsun ne yapalım olmas iyidi ama
cevapla 13.08.2011 09:51rezalete bakın Yakınca belediye başkanı derhal istifa etmesi lazım
cevapla 08.08.2011 23:38
Bundan onceki belediye baskani yerel kanallarda suyumuz temiz deyip su icmis sonrada ailecek 1 ay dizanteri olmuslardi. Hey benim guzel malatyam bak kimlere emanet olmus :))))
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Gerginlik sürüyor
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde çocukların tartışmasına büyükler de katılınca çıkan kavgada 5 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı.
İki kız kardeşin acı sonu
Gurbetçi ailenin 8 ve 12 yaşlarındaki iki kızı denizde boğularak hayatını kaybetti.
Ünlü sanatçının cenazesi morgda kaldı
Adana'da evinde ölü olarak bulunan Yeşilçam emektarlarından Cem Erman'ın Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan eski eşi tarafından alınırken, bir zamanlar filmlerini milyonların izlediği ünlü aktörün cenaze namazına 14 kişi katıldı.
On Numara çekildi
Milli Piyango İdaresinin düzenlediği On Numara oyununun bu haftaki çekilişi yapıldı.
Başkentte elektrik kesintisi
Ankara'nın bazı ilçelerinde 11 Ağustos'ta elektrik kesintisi yapılacak.
86'lık dedenin kıskançlık cinneti
Kadına şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. 86'lık dede, 83'lük eşini bıçakladı.
Fatih'in torunları!
Trabzon'da, bir grup gencin tamir ettikleri kayığı denize indirme şekli görenleri şaşırttı.
Bodrum'da çevre kirliliği
Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik köyünde bulunan biyolojik arıtma tesisinden taşan atık suların, ormanı ve denizi kirlettiği iddia edildi.
4 mimarı da kadın olunca…
Tiyatro, konferans salonu ve alışveriş merkezi de var...
Pişkinliğin böylesi
Cemaatin ayakkabılarını çalan hırsız, çaldığı ayakkabıyı beğenmeyince yenisiyle değiştirdi.
İstanbul'da elektrik kesintisi
Pendik ve Beykoz'da yarın ve 10 Ağustos Çarşamba günü bazı semtlere elektrik verilemeyecek.
Bu hafta hava nasıl olacak?
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...
16 yaşında anne oldu
Şanlıurfa'da erken yaşta evlendirilen 16 yaşındaki genç kız anne oldu.
Kazadan kurtuldu kalp krizinden öldü
Samsun'da buğday yüklü bir TIR'ın şarampole devrildiği kazada yaralanan sürücü, hastaneye kaldırılırken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
HES'te su iletim tünelleri patladı
Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Solaklı Vadisi'nin yan kollarından birinde yapım çalışmaları tamamlanarak deneme üretimine geçen Balkondu-1 HES Projesi'nin 3,5 kilometrelik su iletim tünelleri patladı.
Devrilen mum evi kül etti
Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir apartman dairesi, sehpa üzerindeki mumun devrilmesi sonucu çıkan yangında kül oldu.
Uzmanlardan menopoz uyarısı
Doruk Sağlık Grubu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Yalçın Gürel, menopozla birlikte kadınlar için sıkıntılı...
Modası geçmeyen tek ayakkabı
Geçmiş yılların vazgeçilmezi ve günümüzde de modası hiç geçmeyen kara lastik ayakkabılar çiftçiler ve köylü vatandaşlar tarafından hala ilgi görmeye devam ediyor.
İnşaat işçilerinin gece mesaisi
Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde sıcakların artmasından dolayı gündüz çalışamayan inşaat işçileri, Ramazan nedeni ile gece...
Balıkesir'de feci kaza: 2 ölü
Balıkesir'in Burhaniye ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 2 kişi ölürken, 4 kişi de yaralandı.
.com.trÜye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.