5. kattan atlayan bir Van Kedisi yaralandı. Yaşanan iki büyük depremin ardından psikolojisi bozularak 5. kattan atlayan bir Van Kedisi’nin ön ayaklarında çatlak oluşurken, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abuzer Taş, yaşanan depremlerden dolayı kedilerin bu şekilde davranışlara girebileceğini söyleyerek, “Kediler yaşanan depremlerden dolayı ruhsal bir bulanıma girmiş durumda. Bu da onları kapalı alanda uzun süre kalınca etkiliyor. Bu bize gelen ilk vaka değil, bunun gibi birçok kedi yüksekten atlayarak yaralandı” dedi.
Van'da bir ailenin evlerinde beslediği Van Kedisi, binanın beşinci katındaki balkondan atladı. Yere düşünce ön ayağında çatlak oluşan kedi, sahibi tarafından YYÜ Hayvan Hastanesi'ne getirildi. Hayvan Hastanesi'nde Prof. Dr. Abuzer Taş tarafından tedavi altına alınan kedinin bacağı alçıya alındı. Yaklaşık bir ay ayağı alçılı kalacak olan kedinin sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Prof Dr. Abuzer Taş, "Yüksekten atlama sonucu kedinin ön ayağında çatlat oluşmuştu. Biz de bacağını alçıya aldık. Kedinin şu anda sağlık durumu iyi, bir ay sonra tekrar yürümeye başlayacak" dedi.ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
.com.trBoğa20 Nisan - 20 Mayıs Toplumsal ve kişisel özelliklerinizin olumlu bir şekilde örtüştüğü bir gün içindesiniz. İş yaşantınızda yaratıcılığınızı istediğiniz gibi kullanarak olayları... ayrıntılar »
Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.