Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

"Lütfen LCV yaptırınız"

Bugün yerimiz dar. O halde gelin daldan dala konalım...

* Yıllardır bu ülkede, "Nüfusumuz hızla artıyor; bunu durdurmalıyız" yaygarası koparıldı. Bu kesim Cumhurbaşkanı Sezer'i ve Meclis Başkanı Arınç'ı da yanılttı. Nihayet birileri aklı başında laflar ediyor. Geçen gün Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vafı'nın düzenlediği uluslararası konferansta uzmanlar Türkiye'nin nüfusunun en çok 95 milyona çıkacağını, sonra gerileyeceğini söylemişler. (Meral Tamer, Milliyet, 12 Ekim.)
Peki 13 Temmuz 2004'te ben burada ne yazdım? "Telaşa mahal yok. Nüfusumuz alıp başını gitmeyecek. Yuvarlak hesap 90 milyonda sabitlenecek." Üstelik ben bunu 90'lı yılların başından beri biliyorum. Nasıl mı? Basit: Nüfus bilimcileri okuyarak ve bir de siyasi-ideolojik laflara kulak asmayarak.

* Aktüel dergisinden arkadaşlar geçen sayıda espriyi patlatmışlar: "Gazeteciler uzaya gitselerdi neler yazarlardı?" Ve 7 köşe yazarının parodisini yapmışlar. Aralarında ben de varım. Ellerine sağlık ama boşuna uğraşmışlar. Çünkü benim maytap geçilecek bir üslubum yoktur. Düz, sade, basit bir biçimde yazarım. Metaforlara göbek attırmak gibi bir becerim hiç olmadı. Benzeri bir denemeyi bundan 7-8 yıl önce Atilla Dorsay da yapmıştı. Adlarını vermeden dört yazarı taklit etmişti. Üçü hemen anlaşılıyordu. Arkadaşlar sordu; meğer dördüncüsü benmişim. Asıl buna gülmüştük.

* Ersun Yanal, "Hakan'ı teknik sebeplerle oynatmıyorum" dedi... Üstüne yürüdüler. "Nedenin 'teknik' olmadığını biliyoruz, gerçeği açıkla" dediler. Bu neye benziyor, biliyor musunuz? Karı-koca mahkemeye başvurmuş. 'Şiddetli geçimsizlik' yüzünden boşanmak istiyorlar. Hakim bu beyanla yetineceğine, ısrarla soruyor: "Hayır, gerçeği söyleyin. Kızım, kocan seni aldattı mı? Oğlum, karın çok mu pasaklı?"

* Halkla ilişkiler uzmanları! Lütfen yanınızda çalıştırdığınız kişilere sektöre ilişkin kısaltmaların ne anlama geldiğini öğretin. Geçen gün şöyle bir cümleyle karşılaştım: "Lütfen LCV yaptırınız." LCV ne demek? 'Lütfen Cevap Veriniz'in kısaltılmış hali. Bu Türkçe sözü, "el-si-vi" diye İngilizce okumaya çalışanlar da var. Dikkatinize.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA