Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Doğu Perinçek 'liberal'miş!

Bizdeki araştırmacıların en yanlış sorusu hangisidir biliyor musunuz? Sokağa çıktıklarında, insanların laiklikten şeriata uzanan bir yelpazede kendilerine bir yer seçmelerini istemeleridir.
Bu çaba boşunadır!
Çünkü araştırmacı, bu kavramları genellikle sözlüklerde yer aldığı şekliyle düşünür.
Vatandaş ise aynı kavramlara kendince anlamlar yükler. (Hatta bilmez bile!) Vatandaşın dilinde;
Laiklik: 'Dinsizlik', 'devlete-millete layık olma', 'içki içme özgürlüğü', 'başörtüsü yasağı'...
Şeriat: 'Cumaya gitme', 'adalet', 'iyi ahlak', 'çember sakal bırakma' olabilir.
Kısacası, halk Dünya'dandır, araştırmacı Jüpiter'den!

***
Radikal'in Cumartesi ekinde dün yayınlanan mini anket, bu örtüşmeme ve de öpüşmeme halinin siyasi alanda da olduğunu gösterdi.
Vatandaşa, "Sizce kim sağcı, kim solcu, kim faşist, kim demokrat, kim liberal" diye sormuş Pınar Öğünç ile Ayşegül Oğuz.
Beyanlar münevverlerimizi bunalıma sokacak cinsten: Biri Türkeş'e solcu diyor. Diğeri bildiği tek solcunun Ecevit olduğunu, ondan sonra solcu kalmadığını belirtiyor.
Beni en çok güldüren ise 27 yaşındaki tekstil işçisi kadının, Perinçek'e 'liberal' demesi oldu ki İşçi Partisi Başkanı Doğu Bey'in karizmasının un ufak olduğu andır.
Soruşturmayı değerlendiren Tanıl Bora da şaşkınlığını "Bunlar nasıl kalıplardır Allah aşkına" diye belirttikten sonra, "Güvenilir bir ortak lügatimiz yok" diyor.
TESEV Başkanı Can Paker şahittir, ben de yıllardır bunu anlatmaya çalışıyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA