Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Erdoğan veda ederken uzlaşma özlemini seslendirdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın son kez Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı olarak yaptığı konuşmanın ağırlıklı özü, bana göre bu konuşmada tarih boyutundaki uzlaşma çağrılarının seslendirilmesiydi.
Konuşmadan birkaç alıntıyla bu uzlaşma çağrılarını hatırlayalım...
- Biz kökü mazide olan atiyiz. Biz kökü olmayan, geçmişiyle irtibatını koparan bir hareket değiliz. Bu harekette Abdülhamid'in ruhu, Sultan Alpaslan'ın imanı, Mustafa Kemal'in ufku vardır. Bu harekette Necmettin Erbakan'ın da emeği vardır. Turgut Özal'ın da alın teri vardır. Bu hareket Ahmet Yesevi'den, Hacı Bektaşi'ye, Necip Fazıl'dan Nâzım Hikmet'e, Mehmet Akif'ten Sezai Karakoç'a bu tatlı pınarlardan beslenmiş bir harekettir.

Büyük uzlaşma çağrısı

Abdülhamid ile Mustafa Kemal'i, Mehmet Akif ile Nâzım Hikmet'i maziden atiye uzanan boyutta birlikte gören bir "Uzlaşma"nın ifadesi değil midir bu sözler?
Konuşmada "Beyaz Türk" diye anılan kesimlere dönük bir uzlaşma ve barışma çağrısı var ki, bu bölümdeki yaklaşımın kendilerini "Sosyolog" olarak sunan at gözlüklü sözde bilimsel çevrelere de ders niteliği taşıdığı kesindir...
- Başbakan olarak son günümde bizi sevsin ya da sevmesin bir kez daha musafaha (dostluk için birlikte olmak, tokalaşmak) için elimi uzatıyorum. Bunu şahsım için yapmıyorum. Partim adına elimi uzatıyorum. Sizin yaşam tarzlarınızı biliyorum, biz de sizlerin bizleri anlamınızı istiyoruz. Nasıl tahkir edildiğimizi, nasıl dışlandığımızı anlamanızı istiyorum. Biz gönüllerimizi sizlere açtık. Sizler de bizlere gönüllerinizi açın. Yeni Türkiye'de kamplaşmayı, kutuplaşmayı bir kenara koyalım.

Gülencilere çağrı

Gülen Örgütü'nün devlet içindeki paralel yapılanması ile mücadelenin devam edeceğini vurgularken de, bu örgütün başını bir kez daha Türkiye'ye çağırdı ve Cemaat'in tabanındakilere "AK Parti'nin sizin de partiniz olduğunu unutmayın" diyerek şöyle seslendi:
- Ey Pensilvanya'daki zat, sen Türkiye'yi seviyor musun? Seviyorsan neden bu topraklarda değilsin. Neden Erzurum değil? İnzivaya çekilmek istiyorsan yurdunda inzivaya çekilebileceğin köşe mi yok? Bu yapıdaki tabandaki kardeşlerim bir sorgulama yapsınlar. Pensilvanya'daki zatı sorgulasınlar, Filistin davasına bakış açılarına bir baksınlar. Bu kardeşlerimizin Allah zihnini açsın...

Yeni Türkiye

Hem seçim kazanmayı, hem de iç kavgalar yaşamadan kendisini yenilemeyi başaran genç AK Parti'nin yaşlı CHP'ye örnek olması durumu, garip bir çelişki değil midir? CHP'liler bu durumlardan ders almazlarsa, sonunda parti olmaktan çıkıp bir "Statüko Enstitüsü"ne dönüşebilirler.
Artık Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakanı da Ahmet Davutoğlu'dur... Davutoğlu'nun konuşmasındaki "Bu bir veda değil bir vefa kongresidir" cümlesi, devletteki ve siyasetteki devamlılığın da ifadesi değil midir? Dilerim ülkemin geleceği de bu kadronun yeni başarıları ile dolu olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA