Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

"Yeni Türkiye"nin yeni insanı ve yeni siyaseti

Gündemde sade "Yeni Türkiye" mi var sanıyorsunuz? "Yeni insan", "Yeni insan ilişkileri", "Yeni siyaset", "Yeni toplum" gibi olguların da varlığını nasıl görmezden gelebilirsiniz?
Mesela "Sosyal medya" diye bilinen olgunun insanları nasıl anti -sosyal yaratıklara dönüştürdüğünü fark etmiyor musunuz? Karşı karşıya oturan iki kişinin birbirleri ile konuşmak yerine, ellerindeki akıllı telefonlardan sürekli akılsız sosyal medya mesajlarını izlemeleri, genel bir görüntü değil mi? Ve artık sevgililerin birbirlerine değil şarj aygıtlarına ve duvarlardaki prizlere bağımlı hale geldiğini görmüyor musunuz?
"Çatı Adayı" fenomeni ile gündeme gelen ve siyasi konumu ne olursa olsun CHP'de yönetim kadrolarına bile kabul edilen isimler ile sürdürülen gariplik de, "Yeni Siyaset"in varlığını kanıtlamıyor mu?

Kim olursan ol...
Yakın geçmişte CHP'den milletvekili adayı olan bu isimlerden birine "CHP'nin 6 okunu say" denilince o "Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, devletçilik, inkılapçılık, laiklik" diyerek beş tane ilkeyi saymış ama 6'ncı ilkeyi hatırlayamamıştı. "Eksik saydın" denilince de "Halkçılık" yerine "Eşitlikçilik" demişti...
Şimdi de Kılıçdaroğlu "Yeni siyaset"in "Çakma Mevlana"sı rolünde... "Kim olursan ol, ama bize gel" diyor. Mesela sadece Erdoğan takıntısı ile bilinen eski Refah yeni Saadet Partili isimler de CHP yönetimine girdiklerine göre, bunlar CHP'nin 6'ncı okunu "Erbakancılık" olarak düşünebilirler. Böylece CHP'liler "Laik Cumhuriyet"i AK Parti'ye karşı mukaddesatçılık silahı ile koruyacaklar ve seçmen kitlesi de bu evcilik oyununa katılıp, olmazsa CHP'ye, o da olmazsa MHP'ye, o da olmazsa Saadet'e oy verecek. Demek ki artık bir partinin ilkelerini benimsemek önemli değil "Yeni siyaset"te...

Sürekli yanıltıyorlar
Hani acemi tezgâhtara patronu "Sakın müşteriye yok deme, müşterinin istediği maldan yok ise, alternatif başka ürün sun" deyince, acemi tezgâhtar tuvalet kâğıdı isteyen müşteriye zımpara kâğıdı almasını teklif etmiş ya...
Seçmenlere bu tavsiyeleri verirken içlerinden seçmeni aşağı gören ve kendilerini siyasetin uzmanı sananların arasında, okurlarını sürekli yanıltan köşebentler de var... Attıkları manşetlerle "Tarafsız" gazetelerini fraksiyon organına dönüştürenler de şimdi CHP yönetiminde tarafsızlıklarını sürdürmekteler. Onlara göre seçmenler siyaset konusunda amatördür; ne söylenirse yaparlar ve ayrıca bir file yiyeceğe veya bir kova kömüre oylarını satarlar.
"Hazreti Nuh ilk kez gemi inşa eden bir amatördü, Titanic'i ise profesyoneller inşa etmişti" söylemi "Yeni Siyaset"in kayıt içi ve dışı bu profesyonellerini akla getirmiyor mu? Ve bunların son fiyaskolarına da Cumhurbaşkanı seçimi sonuçları açıklandığında tanık olmamış mıydık?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA