Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Avcı ve madalyonun iki yüzü

Bana göre, "Bir kitap yazdı; Fethullahçıların hedefi oldu ve hapse girdi" iddiası, madalyonun sadece tek yüzü.
Kitap yayınlanmadan önce, Hanefi Avcı, Necdet Kılıç'la arkadaşlığı dolayısıyla, Devrimci Karargâh örgütünü dinleyenlere takıldı. Savcının üzerinde durduğu iki görüşmeden biri, Avcı'nın Kılıç'a, "Dinleme kararından bahsederek dosya numarası vermesi ve onu uyarması." Diğeri ise şu ilginç konuşma: "KILIÇ: Abi sana telefon ettiğim ankesöre aynı adam girdi. Elinde cep telefonu var. Gözlüklü, hafiften sakallı. AVCI: Hangi numarayı aradığını öğrenmeye çalışıyordur. Peşindeki polisin fotoğrafını çek."
Bu bilgiler ışığı altında, madalyonun diğer yüzü açığa çıkıyor: Avcı, kitabı yazdığı için hedef olmadı. Devrimci Karargâh örgütüyle irtibatına ilişkin bazı bulguların aleyhine kullanılabileceğini anladığı için, -kamuoyundan destek bulmak ve kendini "kurban" gibi göstermek amacıyla- kitabı yazdı. Destek bulmak için, poliste ve adliyede Fethullahçı örgütlenmeden söz etmeliydi; bunu yaptı.
Kendisini muhtemelen -iddia ettiği gibi- "Fethullahçı" diye bilinen bir emniyet mensubu dinletmişti. Bunda, şahsi bir garez ya da rekabet olabilirdi. (Yani, sırf Hanefi Avcı'ya ulaşmak maksadıyla tezgâh kurulmuş, Necdet Kılıç, Devrimci Karargâh örgütü üyesi gibi gösterilmiş olabilirdi.) Ya da, rutin bir işlem söz konusuydu. Devrimci Karargâh örgütü üyesi olduğu düşünülen Necdet Kılıç takibe alınmış, onunla irtibatlı görülen başka telefon numaraları kayda girmişti. Dinlenilen Hanefi Avcı değil, Necdet Kılıç'tı.
Dedim ya; iki iddia da doğru olabilir: 1) Kişisel garez ya da rekabet. 2) İhbar üzerine başlatılan teknik takip neticesinde tesadüfen Hanefi Avcı'ya ulaşılması.
Burada yanlış olan, Avcı'nın, kamuoyunda destek bulmak ve kendini savunmak gibi içgüdülerle, sadece haksızlık yapan ya da yapanlara yönelmek yerine, Fethullah Gülen cemaatini "Devlet içinde devlet" gibi göstermesi. Toptancı bir bakış açısıyla, herkesi suçlaması. Sakarya, Ankara ve İstanbul Emniyeti'nde önde gelen isimlere, (Sakarya'da Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'a, Ankara'da Emniyet Genel Müdürü Orhan Özdemir'e, Genel Müdür yardımcıları Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü'ye, KOM'dan sorumlu Emniyet Genel Müdür yardımcısı Emin Aslan'a) karşı yapılan operasyonların tümünü, İstihbarat Dairesi ve KOM'u ele geçirmek isteyen Fethullahçıların tertibi gibi takdim etmesi. Soruşturmaları yürüten farklı illerin savcılarına da, (Mehmet Berk, Fatih Genç, Cemil Tuğtekin, Kadir Altınışık), "Fethullahçı" yaftası yapıştırması.
O zaman sormazlar mı, 2003'ten beri, Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı, Edirne ve Eskişehir emniyet müdürlükleri gibi üst düzey makamlarda bulundunuz da, dinlenildiğinizi anlayana kadar, bugün çok önemli bir örgüt diye takdim ettiğiniz "Fethullahçılar" hakkında, niçin hiçbir soruşturma açmadınız, açtırmadınız?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA