Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Satranç'ta kılıçlar çekildi

Cumartesi günü toplanacak Satranç Federasyonu Mali Genel Kurulu'nda, bazı üyeler, Başkan Ali Nihat Yazıcı ile kozlarını paylaşmaya hazırlanıyor. Yazıcı'nın ibra edilmemesi için öne sürülen iddiaları şöyle sıralayabiliriz:
1) 2012 Dünya Satranç Olimpiyatlarının İstanbul'a alınması maksadıyla, Almanya'nın Dresden kentinde düzenlenen FİDE Genel Kurulu'nda, 177 bin liralık harcama yapıldı. Bu paraların ülkemiz lehine oy kullanacak bazı FİDE delegelerine gittiği ileri sürülüyor. Bir nevi "rüşvetten" söz ediliyor.
2) Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, Avrupa Satranç Birliği Başkanlığı için yarışıyordu. Bu faaliyetlerini finanse etmek üzere, 31 Temmuz 2010'da, Yürütme Kurulu'ndan 100 bin Euro'luk harcama yetkisi aldı. Bu yetkiyi de yönetim kuruluna onaylattı. "Şahsi bir yarışta, finansman, neden Federasyon'a yükleniyor?" sorusu gündemde.
3) 2012 olimpiyatları için, Federasyon bütçesinden ayrılan miktar 21 milyon lira, kabaca 11 milyon Euro. Oysa harcamalar en çok 3 milyon Euro tutar. Bütçeden bu kadar yüksek pay ayrılması, rakamın bu kadar abartılı olması, şüphe uyandırıyor. Olimpiyatlara 3 milyon Euro harcanıp, gerisi Anadolulu çocuklara satranç eğitimi vermeye gitse, daha doğru bir tercih olmaz mı?
Cumartesi günü, yukarıda sıraladığım 3 konu üzerinde tartışmalar yaşanacak. Başkan Ali Nihat Yazıcı ibra edilmezse, başka başkan adaylarının da önü açılmış olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA