Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Aktörler hep aynı

Tek darbe planı Balyoz değil. Ondan sonra da, hükûmete yönelik girişimler mevcut. Bir önceki faaliyette gördüğümüz aktörlerin izine, sonraki tertiplerde de rastlanıyor.
İşte bazı örnekler:
Meselâ, Tuğamiral Kadir Sağdıç'ın imzasını taşıyan bir yazı da
Gölcük'te ele geçirildi. Bu yazıda şöyle deniliyor: "SUGA Harekât Planı'nın eylem safhası ve öncesinde gerekli operasyonel faaliyetlerin tespit edilmesi maksadıyla, 20 Aralık 2002 tarihinde Gnkur. Bşk.lığında bir toplantı yapılmıştır. Toplantıda dış tehdide yönelik icra edilecek operasyonel faaliyetlerin, Yunanistan ile çatışmaya varmayan gerginliği tırmandırıcı durumlar oluşturulması, iç tehdide yönelik olarak ise, gayrimüslimlerin tahrik edilmesi, aşırı dinci grupların kışkırtılması başlıkları altında incelemeye karar verilmiştir. Bu maksatla oluşturulan çalışma grubu görevlendirme listesi EK'tedir."
Kadir Sağdıç
'ın faaliyeti Suga Harekât Planı'yla sınırlı kalmıyor. Onun ismine, 2009 tarihini taşıyan Kafes Eylem Planı'nda, Danışma Kurulu bünyesinde de rastlıyoruz. Kafes'in Danışma Kurulu'nda 3 kişi var: Ahmet Feyyaz Öğütçü, Kadir Sağdıç ve Mehmet Fatih Ilğar.
O dönem, Donanma Komutanı olan Özden Örnek ise, darbeyle işbirliği yapmayacak 16 denizci subayın Yassıada'ya gönderilmesi talimatını vermiş. Bu subaylar arasında, Koramiral Metin Ataç ile Koramiral Uğur Yiğit'in adı da mevcut. Öte yandan, teğmen Fatih Akın'ın evinde, bir mermi çekirdeğine sarılmış ve buzdolabının arkasına yerleştirilmiş bir kâğıtta şu cümleyle karşılaşıyoruz: "Albay Tayfun Duman'dan gelecek fizibiliteye göre, Uğur ve Metin Paşa'ya yapılacak operasyonun detay ve tarihlerini, Levent Bektaş, Orhan Y. Albay üzerinden iletecek; size teslim edilen malzemeleri korunaklı bir yerde tutunuz." (Temmuz 2009) Balyoz'da Yassıada'ya gönderilmek istenen Metin Ataç ile Uğur Yiğit'in, Kafes kapsamında öldürülmek istendiği ortaya çıkıyor.
Ahmet Feyyaz Öğütçü ise, Koç Müzesi'ndeki Uluç Ali Reis isimli denizaltıda ele geçirilen bombaları, bilgiyi polise intikal ettirmeden, imha ettiren komutan. (Mayıs 2009) Aynı zamanda, Kadir Sağdıç ile birlikte Kafes'in Danışma Kurulu'nda.
Balyoz'da aktif şekilde rol aldığı belirtilen dönemin Harp Akademileri Komutanı İbrahim Fırtına ile Donanma Komutanı Özden Örnek, 2003 yılının Ağustos ayında Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarına atanınca, bu defa da Şener Eruygur'la birlikte "Sarıkız"ı hazırlamaya koyuldular.
Demek istediğim, bu bir süreç. Aynı aktörler, zaman içinde farklı oyunları sahneye koymuşlar. Lâkin amaç hep aynı: İrtica ile mücadele ve cumhuriyeti koruyup kollamak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA