Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

İpek'in kozası Koç'ta açılacak

Ülkenin en zengin kadınının gelecek yolculuğu kimin ilgisini çekmez! Kıraça Grubu'nun patronu İnan ve Suna Kıraç'ın kızı İpek, Forbes Türkiye'nin en zenginleri listesinde 500 milyon dolar servetiyle 70'inci sırada. Annesinin rahatsızlığı dolayısıyla biyolojiyi severek okudu. Genetiğe ilgi duyuyor. "Benim her konuda her zaman haklı çıkan bir babam var" diyor.
Deneyim küpü babası isteyince, onu kıramadı, denizci oldu. İtalyan Asimut-Benetti ile yarı yarıya ortak oldukları Sirena Marine'de dünyanın iki ünlü yat tasarımcısıyla Türk mühendisinin emeğini birleştird
İki yelkenli yat markası yarattı.
Azuree serisi dünyanın en lüks yelkenlileriyle rekabet ediyor. Daha lüks sınıfta Euphoria serisi 2014'te suya inecek. Yaptığı iş Türkiye için önemli! Binlerce km. kıyısı olan ülkede denizcilik unutulmuş. Gezi ve spor amaçlı tekne pazarına oynuyor Kıraç. 256 tekne üretildi. Yarısı Japonya ve ABD dahil dünyanın her yerinde, yarısı da Türkiye'de. Balıkçı teknesi değil bunlar. Hedef, Türkiye değil dünya.


***

Kadın şiddetinin tavan yaptığı sayılı ülkelerden biriyiz. Kıraç, ezilen kadınlara rol model olabilir mi?
Okuyucu, "Herkesin İnan Kıraç servetine sahip babası var mı ki, İpek gibi iş modeli yaratsın" diyebilir.
"Para her kapıyı açar" desek de, dünyanın çok önemli iki tasarımcısını ikna edip, Türkiye'ye getirmek ve Türk markası için çalıştırmak inanın çok zor! Ortada bir başarı var. Baba Kıraç, kızı için, "İyi bir çocuk ve çok çalışıyor" diyor. İpek her sabah 5.30'da kalkıyor. Fabrikaya gidiyor, bazen fabrikada kalıyor. Ofise en erken giden o.
Yoğun çalışma alışkanlığını annesinden almış.

***

Evet, İpek Kıraç kendi yaptığı teknelerle denize açılmayı sevdi. İşinden keyif alıyor. Ama Kıraça, İpek Kıraç'a yeter mi?
İnan Kıraç, "Kızım Amerikan Hastanesi ile Koç Lisesi'nde görev yapıyor. Holding'deki haftalık toplantılara katılıyor. Yakında annesinin Koç'taki hisselerini temsilen holdingde üst yönetimde yerini alacak" dedi. İpek, Kıraça'da kozayı örmüş, işe ısınmış. Koç Holding'de kelebek olup, annesinin koltuğuna oturacak. Bunu becerileri de doğruluyor.
Her kız çocuğu İpek gibi varlığın içinde yetişmiyor ki! Herkes İpek'in çıktığı yola çıkamıyor. Bu yolda İpek'in neler yapacağı önemli. İpek'i izleyeceğim. Zira aynı yola çıkıp yol alamayanlar çok...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA