Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Eksiğimiz var ama çaba harcıyoruz'

Önceki gün "CHP'de yerel yönetimler operasyonu"nu yazınca CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran aradı.
İlginçtir, şu sıralarda bütün siyasetçilerden aynı klasik şikayeti duyuyorum: "Kamuoyunda oluşan algıyla olgu arasında fark var"
Oran da aynı şeyi söyledi:
"Daha önceki seçimlerde yaşadığımız sıkıntıları bir daha yaşamamak için bu kez seçime 9 ay kala adaylarımızı belirleme kararı aldık. Tüzüğümüz de açık: Yerel seçimlerde merkez yoklaması yapılacak. Biz buna rağmen eğilim yoklaması da yapıyoruz. Örgüte, halka ve o bölgeden sorumlu milletvekillerimize soruyoruz. Bu ön seçim kadar demokratik olmayabilir ama en akılcı yöntem diye düşünüyoruz. Doğrusu bunun görülmemesine üzülüyoruz..."
Parti içinde rahatsız olanların yüzde 10'u geçmeyeceğini söyleyen Oran, bir başka görülmeyen noktaya daha dikkat çekti:
"Tamam, bizi eleştirin ama çabalarımızı da görün. Genel seçimlerde kadın ve gençlerin önünü açan kotaları artırdık. Yerel seçimlerde de kadın ve genç adaylardan adaylık ücreti almıyoruz. Yeter mi? Elbette yetmez... Eksiğimiz var ama hakikaten çaba harcıyoruz..."
'Sandığı koy, en büyük hakem millet karar versin'
Oran, sitemine rağmen CHP içinde parti içi demokrasinin olmadığını söyleyenlerin sayısı az değil. Onlardan biri CHP'nin paradoks içinde olduğunu belirtip şöyle diyor:
"Bugünkü CHP yönetimi 12 Eylül faşist diktatörlüğünün getirdiği partiler ve seçim yasasının değiştirilmesini istiyor. Ama değiştirilmesini istediği yasanın gereğini yapmıyor. Ayrıca o faşist yasa bile ön seçimi bir kanun hükmü olarak koymuştu. Bunu Özal değiştirdi ve bizimkilerin de işine geldi. Bir lider partiyi büyütemiyorsa ön seçim istemez. İçinde demokrasi olmayan parti de ülkeye demokrasi getiremez. Sandığı koy, en büyük hakem millettir."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA