Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

AK Parti iftarı ve iş dünyasında derin yarılma

Haliç kıyısında açık havada yapılan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın geleneksel iftarı bu kez çok kalabalıktı. İstanbul'un özeti diyebileceğimiz her kesimden üç bini aşkın insan bir aradaydı.
Klasik AK Parti düzenliliği bu kez de dikkat çekti. Ama asıl dikkat çekici olan iş dünyasının önde gelen isimlerinin yoğun ilgisiydi.
Ön masalarda ağırlıkla iş dünyasının önemli isimleri vardı. İlk gözüme çarpanlar Ferit Şahenk, Ahmet Çalık, Ahmet Zorlu, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Adnan Polat, Hamdi Akın, Yıldırım Demirören, Adnan Çebi, Hüseyin Bayraktar gibi isimlerdi.
Bir isimler, bana Gezi olaylarıyla kendilerini özdeşleştiren diğer işadamlarını hatırlattı. Koç, Eczacıbaşı, Doğan Grubu, Boyner'ler, Özilhan'lar ve Sabancı ailesinin bir kesimi orada değillerdi.
Tablo, Türkiye'de yaşanan kutuplaşmanın iş dünyasında ne kadar derinleştiğini gösterdi.
Bir anlamda derin bir yarılma söz konusu. Bu yarılmayı yeni kuşak bir işadamına sordum:
"İş dünyası tam ortasından çatlıyor. Bir yanda Tanzimat ruhu ve devlet desteğiyle büyüyen işadamları öte yanda ekmeğini taştan kazanan ve dünyaya mal satarak ayakta kalan işadamları.
Önsezileriyle de olsa onlar da toplum gibi yeni yüzyılda Yeni Türkiye'nin konumunu algılıyor ve ona göre tavır alıyor. Her şey Başbakan Erdoğan'ın tutumuna göre netleşecek. Gördüğüm kadarıyla Gezi'ciler hızla yalnızlaşacak.
"
Bu tespitlere soldan gelen ve Başbakan Erdoğan'ı da yakından tanıyan işadamı Ethem Sancak da katılıyor. Ve sözünü sakınmadan şunları ekliyor: "Kaderini Tanzimat kafasıyla dışarıya bağlayan bir avuç işadamına pabucu ters giydireceğiz.
Onların oyununu bozacağız.
Gezi'de uluslararası bir tuzak kuruldu. Ama görmedikleri bir dalga geliyor. Çünkü Türkiye eski Türkiye değil.
Artık toplumun yüzde 87'si kentlerde yaşıyor. Kentliler de artık kül yutmuyor.
" Sancak, sık tekrarladığı bir sözüyle son noktayı koyuyor: "Başımızda adam gibi bir adam var. İnşallah uygarlık kuşunu İstanbul'a indireceğiz.
Hem de uygarlığın simgesi Büyük Roma'nın Hipodromu'na yani Sultanahmet Meydanı'na...
"

Aydın Doğan'ın damadı gruptan neden ayrıldı?

AK Parti iftarında önce İl başkanı Aziz Babuşçu, sonra da Başbakan Erdoğan konuştu. Başbakan Erdoğan'ın konuşması pür dikkat izlendi ama işadamlarının yoğun ilgisi ve alkışı da gözlerden kaçmadı. O işadamlarından biri de Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ'dı.
Doğrusu o geceye kadar Yalçındağ'ın Doğan Grubu'ndan ayrıldığını ve işadamlarının deyimiyle "işsiz" bırakıldığını bilmiyordum.
Nedeni de Başbakan Erdoğan...
Denilenlere göre, Yalçındağ, kayınpederi Aydın Doğan'a "Bizim işimiz medya, siyasi iktidarı paylaşmak değil" dediği için aforoz edilmişti.
Kalabalık AK Parti iftarından ayrılırken, aklımıza takılan bir fotoğrafı da paylaşalım.
Başta ev sahibi Aziz Babuşçu olmak üzere adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında geçen Kadir Topbaş'ın ve AB Bakanı Egemen Bağış'ın bir anlamda görücüye çıktıklarını söylemek yanlış olmaz. Her konuk ve her masayla sıcak muhabbetleri gözlerden kaçmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA