Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Önemli bir girişim

Değerli sanatçı ve sivil toplum aktivisti Şanar Yurdatapan'dan sitem yüklü bir mesaj aldım. Hayır, sitem bana değil, tüm medyaya. Diyor ki;
"Sayın Şafak, sizi olur olmaz rahatsız etmedim. Ama bu kez yüzümü kızartıp arıyorum. Ekteki duyuruyu 12 Şubat günü medyada -haber ajansları dahil- 500'e yakın adrese gönderdik. Hiç ama hiç tepki yok, güncel deyimiyle TIK YOK!"
Yurdatapan'ın sözünü ettiği duyuru ne? Anlatayım. Böylece hem Yurdatapan'ın gönlünü almış, hem de kamuoyunu bilgilendirmiş olurum.


***

Şanar Yurdatapan ve 5 arkadaşı 3 yıl kadar önce bir girişim başlattı: "TkMM". Açılmışı: "Türkiye küçük Millet Meclisi". Daha doğrusu, daha önce kurulmuş "Yerel Forum Ortak Çalışma Grupları"nın adı "TkMM" olarak değiştirildi.
Yaklaşık 40 kadar ilde örgütlenen "TkMM"nin amacı her kesimi bir araya getirmek. Toplantılarında güzel bir ilke uygulanıyor: "Önyargılar giremez!"
Örgütlenilen illerde her ay bir kez yapılan toplantının gündemi üç maddeden oluşuyor: Türkiye'de o sırada en çok tartışılan konulardan biri, toplantının yapıldığı ilin sorunlarından biri ve Anayasa. Her toplantıda Anayasa mutlaka ama mutlaka masaya yatırılıyor.

***

Şimdi gelelim, Şanar Yurdatapan'ın 500'e yakın medya adresine gönderdiği ama hiçbirinden dönüş alamadığı ya da haber yaptıramadığı duyuruya. Konusu üç ildeki "TkMM"nin ortak geliştirdikleri proje.
Sözü Yurdatapan'a bırakayım:
"İzmir, Diyarbakır ve İstanbul, barış için el ele veriyor.
İzmir küçük Millet Meclisi'nden gelen çok güzel bir öneri, Diyarbakır ve İstanbul küçük Millet Meclisleri'ni de harekete geçirdi. 'İzmir barış istemiyor' şeklindeki olumsuz bir algının yayılmasından duydukları üzüntüyle ve bu yanlış algıyı düzeltmek amacıyla hep birlikte, bu şehirlerin belediye başkanlarını barış için el ele vermeye çağırmaya karar verdiler. Bu yazı her üç başkana da yollandı, yanıtlar heyecanla bekleniyor. Öneri şöyle:
1 Mart 2013 Cuma günü, İzmir kMM toplantısına Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i onur konuğu olarak davet ediyorlar, ev sahipliğini de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na öneriyorlar.
Ertesi gün, 2 Mart Cumartesi günü de Diyarbakır kMM toplantısı var. Bu toplantıya da aynı şekilde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu davet ediyor ve ev sahipliğini Baydemir'e öneriyorlar. Her iki toplantıda, bu iki ilin temsilcileri, kendi illerinin duyarlılıklarını dile getirsin, kuşkularını anlatsın, iki başkan da kendilerine sorulacak soruları yanıtlasın.
Aynı şekilde, İstanbul küçük Millet Meclisi de sayın Osman Baydemir'i 3 Mart Pazar günü İstanbul'da yapılacak toplantıya davet ediyor ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ev sahipliğini üstlenmesini öneriyor.
TkMM girişimi adına her üç toplantının kolaylaştırıcılığını, bu çalışmaları başlatan Şanar Yurdatapan bizzat üstlenecek.
Amaç bu, çağrı da bu. Bu çağrının karşılıksız kalmayacağına inanıyor ve herkesi bu üç toplantıyı izlemeye, medya mensuplarını da bu çabayı kamuoyuna duyurmaya davet ediyoruz."

***

Başbakan Erdoğan her fırsatta barış sürecine destek için herkesi elini taşın altına koymaya çağırmıyor mu? "TkMM"nin yaptığı da bu. Hem de elini taşın değil, kayanın altına koyarak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA