Antalya Film Festivali'nin alameti farikasıdır kortej. Yıllar önce Yeşilçam starlarının gövde gösterisi yaptığı, halkla buluştuğu festivalin olmazsa olmazı iki yıldır çıtayı epey yükseltti.
Geçtiğimiz yıl korteje; Jeremy Irons, Mena Suvari ve Kathleen Turner katılmıştı. Epey de övgüyle bahsetmişlerdi bu ritüelden. Yaşadıkları heyecan, korteje katılmayan Catherine Deneuve'ün kulağına gidince Fransız yıldız o anı yaşayamadığı için pişman olmuştu.
Bu yıl kortejde yine uluslararası sinemacılar vardı. John Savage, George Hamilton, Esai Morales kortejde Antalyalıları selamlarken, sinemaseverler de onlara küçük sürprizler hazırlamıştı.
Zaman zaman tartışma konusu olan kortejin farklı bir yanı var. Belki biz bu yanını pek göremediğimiz için tartışma konusu yapılıyor. Ama uluslararası oyuncular için unutamayacakları bir tecrübe oluyor.
İster popüler bir yıldız, ister yönetmen olsun; hepsi kortejde yaşananlardan, halkın sevgi gösterisinden ciddi biçimde etkileniyor. Şimdiye kadar etkilenmeyeni görmedim!
Festivalin bu yılkı uluslararası yıldızlarından Audrey Tautou ile Andie MacDowell'ı yakında aynı filmde izlersek, bu filmin tohumlarının Antalya'da atıldığı bilinsin.
Yemekte karşılıklı oturan iki yıldız, koyu bir muhabbete daldı. Sohbetin konusu sonradan anlaşıldı. Malum Audrey Tautou Fransız, Andie MacDowell ise Amerikalı... Fakat MacDowell'ın aile kökeni Fransa'ya uzanıyormuş.