Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yoğurtlu enginar salatası

Enginarları tuzlu ve limonlu suda 10 dakika haşlayın ve küp şeklinde doğrayın. Üzerine zeytinyağını ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. Enginarın üstüne sarımsaklı yoğurdu ve kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın.

MALZEMELER


3 adet temizlenmiş enginar
1 adet limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı süzme yoğurt
4 diş sarımsak
1/2 demet dereotu

YUFKALI TAS KEBABI

Pirinci tereyağında kavurun, suyu ekleyerek pilavı pişirin. Doğranmış soğan ve etleri bir tencereye koyun, etler suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Tencereye küp doğranmış sebzeleri ekleyin. Yenibahar, tuz ve karabiber ilave edin, suyunu koyup 15 dakika pişirin. Yufkayı kek kalıbına koyun, pilav ve et olmak üzere kat kat döşeyin. Kalıbın dışında kalan yufkaları üzerine kapatın, fırında pişirin.

MALZEMELER


500 gr. kuşbaşı et
2 adet soğan
2 adet havuç
2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı pirinç
1 adet yufka
1 çay kaşığı yenibahar

MISIR UNLU MUFFİN

Eritilmiş yağ ve yumurtayı çırpın. Kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Sütü ekleyip karıştırın. İçine kıyılmış yeşillikleri, rendelenmiş beyaz peyniri ve tarçını ekleyin. Harcı yağlanmış muffin kalıplarına boşaltın. 175 derecedeki fırında pişirin. Fırından alınca üzerine sıcak su serpin.

MALZEMELER


150 gr. tereyağı
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı mısır unu
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı beyaz peynir
1/2 demet dereotu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA