Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

İhtiyaçtan doğan dijital girişimler

Girişimler günlük hayatın dijital uzantılarını geliştiriyor. Kiranızı taksitle ödetiyor, kişiye özel kurye Ulak işlerinizi hallediyor. Sitenize gelenleri tekrar çağırıyorlar, artırılmış gerçeklik projelerini uzmanlık gerektirmeden çözüyorlar

Dijital dönüşümün mimarının dev kurumlar değil, girişimciler olduğunu anlamak için 4 farklı projeye bakmak bile yeterli. Birbirinden tamamen bağımsız farklı alanlar için geliştirilmiş projeler dijital hayatta devamlılığı sağlıyor.
Üstelik teknoloji bilme ukalalığı da ortadan kalkıyor. Artık dijital girişimciler internet dünyasında sosyal çıktıları doğru okuyarak başarılı projelere imza atabiliyor. Artık teknolojik hayal satmak yerine kullandığınız kadar ödediğiniz, teknoloji bilmeden de içine dahil olabileceğiniz yeni bir dünya açılıyor.

KİŞİYE ÖZEL ÇÖZÜM
Tamamen kişiye özel ihtiyaçları karşılayan kurye hizmeti Ulak'tan ev kirasını taksitlendiren e-kira'ya, artırılmış gerçeklik projelerini kodlama ve tasarım bilmeden yapmayı sağlayan Visar'dan kişiye özel bildirim hizmeti sunan Frizbit'e kadar dijital hayatın kılcal damarlarında farklı girişimler var. Ekosistemin deneyimli ortak yaşam merkezi Kolektif House, İş Bankası Workup veya Türk Telekom Pilot projeleri hayatımızdaki dijital ihtiyaçların izdüşümünü bulmaya çabalıyor.

****

ULAK'IM VAR UNUTSAM DA İŞLERİ KOLAYCA ÇÖZERİM
İstanbul trafiğinde değerli bir belgeyi veya bir armağanı istediğimiz kişiye ulaştırmak çok önemli bir hizmet. Bazen 5 dakikada yürüdüğünüz yeri İstanbul trafiğinde aracınızla 30 dakikada aşmak zorunda kalırsınız. Bu yüzden tam zamanında ulaştırmak eşsiz bir nimete dönüşür. Kişiye özel "Ulak" hizmeti bu değerli 'şeyi' yani zamanı size kazandırıyor. Sistem, sadece İstanbul değil, İzmir, Ankara ve Bursa'da da hizmet veriyor.
Ulak ile bulunduğunuz yere en yakın kurye size yönlendiriliyor, gönderiniz teslim edilene kadar anlık lokasyon bilgisini gösteriyor. Daha sonra teslimat detaylarını size bildiriyor ve ödemeyi güvenli bir şekilde kredi kartından tahsil ediyor. Benim gözümde girişimciler sunduğu hizmete benzer.
Ulak'ın kurucusu Sami Toker, şirketin bulunduğu Kolektif House'da sorun çözen pozitif insan olmayı başarıyor. Kendi kişiliğinin detaylarını sunduğu hizmette görebiliyorsunuz. Bu yüzden sadece gönderi işi değil, ihtiyacınız olan alışveriş işini de hallediyor. Memnuniyet puanıyla yüzünüzdeki gülümsemeyi de yakalamaya çalışan servis sunuyor.

KİRAMI TAKSİTLERE BÖLDÜM ÖDÜYORUM
Ev sahibi kiracı ilişkisi en hassas süreç yönetim işidir. Ev sahipleri kiranın zamanında yatırılmasını ve aksatılmamasını ister. Kiracılar ise bazen 6 aylık kirayı peşin, bazen de bölgelere göre değişen oranda ödemeye çalışır. Hatta maaşınızdaki düzensizliği ev sahibine yansıtmak istemezsiniz. İşte e-kira bu dertlere çare olacak taksitlendirme veya öteleme seçeneklerini size sunuyor.
Kredi kartı ile kira ödeme hizmetini size sunuyor. Kiranın gecikmesi veya farklı bankadaysa EFT derdiyle uğraşmıyorsunuz. Belirlediğiniz tarihte yatırılmasını sağlıyor. Bir kere imzaladıktan sonra evde bulunamayan kontratınızın takibi için bir kere sisteme yükledikten sonra dert olmuyor. Ne kadar kapora yatırdığınızı tahmin etmek yerine sisteme yüklediğiniz yerde bulutta duruyor.
Üstelik bir kere sisteme bilgileri girdikten sonra uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. Yıl sonunda kontrat yenilerken kullandığınız bu hizmeti değerli kiracı puanı ile ev sahibinin karşısına oturuyorsunuz. Yani e-kira kullanan kiracı bulmak her ev sahibine kısmet olmuyor.

SİTEYE GELEN BİR DAHA GELSİN
Dijital ortamda takipçilerinizin kıymetini bilmek, onları anlık bildirimlerle sitenize daha çok zaman geçirmeye ikna edebilirsiniz. İşi internet sitenize tekrar girmek için kullanıcıları ikna edecek bildirimler göndermek olan Frizbit, işinizi şansa bırakmanızı engelliyor. İnternetin ruhunu yani bilgi tabanlı kişiye özel bildirim ulaşmasını sağlayan çözüm Frizbit, sitelerin ziyaretçilerinin sadakatini artırıyor.
İnternet şirketlerinin uzmanlığının olmadığı konuda onlarca farklı kullanıcı türüne göre bildirim ulaştırma konusuyla uğraşmasını engelliyor. Başarı oranını artırdığı gibi sadece kelimelerle değil, resimlerle bildirim ulaşmasını sağlıyor. Kullanıcıların türüne elinizdeki ürüne göre doğru kişiye bildirimlerin ulaşmasını sağlamak bugün daha değerli.

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK PROJELERİ ÇOK KOLAY
"Kodlama bilmeden artırılmış gerçeklik projesi yapmak mümkün olur mu" diye sorarsanız, "pek mümkün değil" diye yanıt alabilirsiniz. Ancak deneyimli girişimci Hamdi Küçük'ün, kodlama, tasarım ve artırılmış gerçeklik bilmeden proje yapmayı kolaylaştıran bir çözümü var.
Visar, teknoloji bilmeyi ayrıcalığa değil, herkesin kullanabileceği bir yeteneğe dönüştürerek, özellikle dijital ajansların Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality-AR) projelerini kolayca çözmelerini sağlıyor. Kodlama ve Artırılmış Gerçeklik bilen eleman bulundurma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Yani teknolojik olarak harika bir kaldıraç sunuyor. Şimdiden önemli müşterilere hizmet sunmaya başlamış bile.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA