Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Önce akılla yürümeliler

Avantaj ve dezavantajların iç içe olduğu bu maçta birinci silah sabır, ikincisi ise tribün. Shakhtar Donetsk, Nani ve Van Persie gibi yıldız futbolculara sahip olan Fenerbahçe üstünde korku yaratmaz. Coşkulu tribünler ise sahadakileri oyunda tutmayı başarmalı

Perei ra'nın rakiple ilgili sözleriyle, Shakhtar cephesinden gelen yorumlar neredeyse aynı; "Analizimizi yaptık. Rakibimizin nasıl oynadığını ve neler yapacağımızı iyi biliyoruz." Lucescu gibi bir kurt karşısında, genç teknik adamın omuzları apolet dolu, çok iyi bir takımı var. Fenerbahçe'nin oyuncu grubu bir teknik adamı anlayacak ve sahaya koymak istediği aklı doğruya en yakın biçimde uygulayacak kalitede. Bu noktada daha önce bu maçları oynamış ve kazanmış bir komutan ile buna hazırlanan daha iddialısı karşılaşacak. Pereira'nın yetişmesinde Mourinho'nun izleri var. Kazanmaya odaklı ve işini şansa bırakmayan, detaycı görüşlere sahip. Lucescu'nun geldiği yer, kaybedeceği şeyleri de ifade ediyor. Bu nedenle temkinli oynuyor hep. Portekizli ise daha bir şey kazanmadığından, kaybedeceği hiçbir şey yokmuş gibi hazırlanıyor maçlara.

AMERİKA'YI YENİDEN KEŞFETMEYE GEREK YOK
Elemeli maçların heyecandan uzak oynanması gerekiyor. Hele ki ilk maçı sahanızda yapıyorsanız, bir de tabelanızı sıfırda tutmanız şart. Yani; kontrollü oynayıp, 10 oyuncusuyla ikinci bölgede kalabalık kalacak olan Mircea Lucescu, turu getirecek gol için sabırla bekleyecek. Burada bir sürpriz beklemiyorum. Shakhtar, Rumen hoca ile daha farklısını hiç yapmadı zaten. Amerika'yı yeniden keşfetmeyeceklerdir. Bu en iyi bildikleri taktik ve tuzağı kurup, konsantre olacaklar. Aynısını Fenerbahçe'nin de yapması gerekiyor. Üstelik sadece sahadakiler ile değil, tribünleri ile de bu akla karşılık acemice davranmamalı. İki sene öncesinin yarı finalistleri ile bu kulvarda çok büyük tecrübe kazanmış Nani ve Van Persie gibi önemli oyuncularla Shakhtar, Fenerbahçe kadrosu üstünde korku yaratmaz. Tam tersine Ukrayna ekibinde tedirginlik ve endişe var. Ne kadar seyretseler de, Fenerbahçe'nin oyunu ve kadrosu, bu süreç içinde asla birbirinin aynısı olmadı. Avantaj ve dezavantajların iç içe olduğu bu maçta, birinci silah; sabır. İkincisi; tribün atmosferi ile rakibin ve hakemin baskı altına alınması. Üçüncüsü; Saracoğlu şokunu sadece Shakhtarlı oyuncuların yaşamayacağını öngörmek.

FENERBAHÇE TARAFTARI BÜYÜK MAÇ KAYBETTİRMEDİ

Saracoğlu nasıl rakipler için korkulan bir alan ise, Fenerbahçeli oyuncular içinde çok güçlü bir atmosfer. Fenerbahçe taraftarı burada büyük maç kaybettirmedi takımına, çünkü onlar da oynamayı iyi biliyorlar. Bu tabloyu ilk kez görecek, "yeni oyuncuların" nasıl tepki vereceklerini bilmiyoruz. Kendilerini göstermek isteyecek ve bunu nedenle risk alıp, hatalar yapacaklardır. Tribünler bunu beklemeli ve sahadakileri oyunda tutmayı başarmalı. Fenerbahçe sadece bu turu değil, playoff'u da geçecek kadro kalitesi yarattı. Bu hedefi çok isteyen ve hırsla sarılan taraftarı da var arkasında. Bu nedenle heyecanlarının ve hırslarının, akıllarını yenmesine izin vermemeliler. Kaliteleri de var, ekstra silahları da. Sadece akılla yürümeliler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA