Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kusursuz

İddia ediyorum, futbol tarihimizde hiçbir Türk takımı bir Rus takımını dün gece Fenerbahçe'nin yaptığı gibi sürklase etmemiştir. Seyretmeyenler için 2-0 normal sonuç gibi gelir ama normalde maçın hakkı 4-0 ya da 5-0 olmalıydı. Şimdi de korkunç bir iddiam daha geliyor. Kalede Fabiano değil de Başkan Aziz Yıldırım dursaydı Fenerbahçe yine maçı gol yemeden bitirirdi. Gerçekten de böyle bir maçtı. Fenerbahçe 1. dakikadan bitiş düdüğüne kadar futbol adına her şeyi yüzde 100 doğru yaptı. Neredeyse tek bir hata yapmadılar.
Orta saha hem ofansif anlamda hem de savunma anlamında ders verdi. Hem de öyle bir ders verdi ki atılan 2 golde de imza Josef de Souza'nın. Yani bir orta saha oyuncusunun.
Tabii bütün oyuncular vazifelerini tam anlamıyla yerine getirdiler ama bazı oyunculara özel paragraf açmak lazım. Bunların başında da Gökhan Gönül geliyor, Topal geliyor, Souza geliyor. İlk golde Gökhan rakibini geçip yumuşak bir orta yaptığında 4 Fenerbahçeli kafa vurabilecek konumda yani pozisyona girmiş durumdalar. Golü de demarke pozisyonda olan Souza atıyor.
İkinci golde de öyle. Ceza alanı içinde Caner ortalıyor, yine arka direkte Souza vuruyor. İşte orta sahanın hücuma katkısı ya da ceza alanına girip gol araması bu.
Fenerbahçe turu yüzde 99 atladı. Lokomotiv Moskova dün gece göründüğü gibi kötü bir takım değil ama sezon başlamadığı için ciddi sıkıntı çekiyorlar. Ancak ne olursa olsun Fenerbahçe'nin bu turda elenmesi büyük bir futbol mucizesine bağlı.
Diğer bir iddiam da şu; Fenerbahçe özellikle Kadıköy'de çok iyi konsantre olduğunda, çok yüksek tempoda oynamasa da kusursuza yakın oynayabiliyor.
Oyuncular iyi niyetli olunca hakemler de iyi maç yönetiyor. Tıpkı dün geceki İsveçli hakem Martin Strömbergsson gibi. Hemen hemen her kararı doğru, kartları doğru, oyuncularla ilişkisi tatlı-sert ama kibar. Sanırım bizim hakemler de biraz ders almışlardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA