Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Tarihe geçecek 2 dakika

Dün gece çok tuhaf bir maç izledik. 70 dakika boyunca çok iyi bir futbol sergileyen, deplasmanda oynayan bir takımın nasıl oynaması gerekirse öyle oynayan bir Galatasaray vardı sahada. Üstelik daha ilk yarıda 2-0'lık sonucu da yakalamışlardı. Chedjou olsun Hakan Balta olsun çok soğukkanlılar. Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Wesley Sneijder oyunu çok iyi kontrol ediyorlardı. Bruma ise aldığı toplarla müthiş işler yapıyordu. Daha ilk dakikalarda Galatasaray Eren Derdiyok ile öne geçmeyi başardı. Bir kornerde top Caner Erkin'den direğe, ön direkten de arka direğe sıçradı.
O noktada da Eren Derdiyok bomboş topu gol yaptı. Bu yarıda Beşiktaş diye bir takım sahada yoktu. İki pas yapamadılar, Quaresma yine halı sahada oynar gibi ciddiyetsiz oynamaya devam etti. Tam devre bitiyordu ki Bruma 40 metre top sürdü, defansın arasından deldi geçti ve müthiş bir gol kaydetti. İkinci yarı Beşiktaş takımı toparlanır diye düşünüyorduk ama 70. dakikaya kadar tık bile yoktu. İşte ne olduysa bu dakikadan sonra oldu. Bir kornerde Marcelo çok iyi yükseldi ve kafayla Beşikkaş'ın ilk golü geldi.

?BEŞİKTAŞ KAZANABİLİRDİ...
Bu tür maçlarda bu tür goller kötü de oynasa ev sahibine büyük bir dinamizm, rakibe ise bir panik havası getiriyor. İşte bu dakikadan sonra tüm kontrol Beşiktaş'a geçti. Neredeyse her akın tehlike yaratıyordu ki yine bir kornerin devamında Cenk Tosun ile beraberlik golü geldi. Karşılaşmanın bitmesine sadece 10 dakika vardı ve aslında Beşiktaş kazanabilirdi de. Ama uzatmanın son 2 dakikası tarihe geçer. Önce Galatasaray, Josue ile mutlak bir gol kaçırdı, dönen topta da Beşiktaş adına Quaresma golü atabilirdi. Ve ardından da maç bitti. Belki kalite olarak değil ama heyecan ve maçın gidip-gelmesi açısından çok iyi bir derbi izledik.

PALABIYIK RÜŞTÜNÜ İSPATLADI
Gelelim kariyerinde ilk kez bir derbi
yöneten hakem Ali Palabıyık'a... Birkaç hatası var. Böyle maçlarda da bunları normal karşılamak lazım. Ama benim kriterlerime göre çok iyi bir maç yönetti. Baskı altında kalmadı. Sükunetini bozmadı. Kartlarını olabildiğince yerinde kullandı ve bundan sonraki derbi maçlarının akla gelecek ilk isimlerinden biri oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA