Bebeğinizin göğüs hırıltısı ne söylüyor?

Dünyaya gözlerini yeni açan bebeklerin dış etkenlere karşı olan savunma mekanizması hassas ve nispeten daha korumasızdır. Yetişkinler için normal olan bir durum bebeklerde çok daha farklı sonuçlar ortaya çıkmasına yol açabilir. Çeşitli sebeplerle ortaya çıkan göğüs hırıltısı gibi… Bebeklik ve çocukluk çağında en sık rastlanan sağlık problemlerinin başında olanlardan birisi göğüs hırıltısı, her ne kadar basit tedavilerle geçse de inatçı belirtiler tehlikeli olabilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Mehmet Ali Talay, bebeklerde görülen göğüs hırıltısı hakkında önemli bilgiler veriyor. Göğüs hırıltısının sebepleri nelerdir?

Giriş Tarihi: 24.1.2019 12:16
Bebeğinizin göğüs hırıltısı ne söylüyor?

HANGİ DURUMLARDA DOKTORA BAŞVURULMALIDIR?

Göğüs hırıltısı her ne kadar belli bir noktaya kadar normal karşılansa da bazı durumlar karşısında doktora başvurulmalıdır. Bu durumlar;

  • Öksürük ve hırıltı azalmak yerine artıyorsa,
  • Nefes alışverişi sıklaşıyorsa,
  • Bebeğin cilt rengi soluk veya morsa,
  • Bebekte aşırı bitkinlik varsa,
  • Ateşi yükselmişse,
  • Burnunun sadece bir tarafından akıntı geliyorsa,
  • Bebek yemek yemeyi reddediyorsa mutlaka doktora gidilmelidir.

GÖĞÜS HIRILTISI İÇİN NASIL BİR YOL İZLENMELİDİR?

Bu konuda en bilinen yöntem tuzlu solüsyonlardır. Bebeklerde mukozo sıvısı yeterli oranda salgılanmadığı için çok sık kurur. Bebek de burun içine basınç oluşturacak güdü olmadığı için kuruluğu tuzlu solüsyonlar ile giderebilirsiniz. Ayrıca medikal damlalar, serum fizyolojik ve deniz suyu alabilirsiniz. Ayrıca burun aspiratörlerinden yararlanabilirsiniz.

ARKADAŞINA GÖNDER
Bebeğinizin göğüs hırıltısı ne söylüyor?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA