Ömrünü Kur'an eğitimine adadı
Çocuk yaşta hafız olan ve Kur'an kurslarında 47 yıl öğretmenlik yapan 76 yaşındaki Rasim Altıparmak, ilerleyen yaşına rağmen gönüllü olarak Kur'an-ı Kerim'i öğretmeye devam ediyor.
Çocuk yaşta Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız olan, 47 yıl boyunca öğretmenlik, imamlık ve müezzinlik yapmasının ardından emekliye ayrılan 76 yaşındaki Rasim Altıparmak, yaşının ilerlemesine rağmen çocuklara gönüllü Kur'an eğitimi vermeyi sürdürüyor.
Babasından aldığı eğitimle 10 yaşında hafız olan Altıparmak, yaptığı açıklamada Niğde'de doğduğu köyde okul bulunmaması nedeniyle hafızlık eğitimine başladığını söyledi.
Altıparmak, Kur'an-ı Kerim'i ezberlediğinde okuma yazma bilmediğine dikkati çekerek, okuma-yazmayı 1952 yılında İstanbul'a Kur'an ihtisası için gittiğinde öğrendiğini belirtti.
İstanbul'daki eğitiminin ardından memleketine döndüğünü ve bir süre ticaretle uğraştığını dile getiren Altıparmak, Allah'a hizmet etme isteğinin ticaretin önüne geçtiğini, bundan dolayı 1956'da Kayseri'ye gelerek Diyanet İşleri Başkanlığında Kur'an kursu öğretmeni olarak işe başladığını kaydetti.
EN SON HABERLER
- 1 Aydos Müzesi ziyaretçilere açıldı
- 2 Vakıf Katılım’dan Bursa Vakıf Eserleri Fotoğraf Sergisi: “İstanbul’u Gören Rüya: Bursa”
- 3 Keban kazılarının eserleri yeni müzede
- 4 D&R'dan mavinin kıyısında 3 gün, 3 yazar!
- 5 Roma’da Anadolu izleri
- 6 Burak Yeter, D&R Live Set ile Bağdat Caddesi’nde
- 7 Çanakkale beşinci kez Kültür Yolu Festivali ile buluştu!
- 8 Bakan Ersoy SCO Ada Ankara’nın yeni sezon programını duyurdu!
- 9 Karahantepe’de 11 bin yıllık heykel bulundu
- 10 Selçuklu yıldızında 'Hz. Muhammed' yazısı