Atatürk Oratoryosu ayakta alkışlandı
İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 84. yılında Atatürk Kültür Merkezi’nde Atatürk’ü Anma Konseri seslendirdi. 10 Kasım akşamı Atatürk Oratoryosu seslendiren koro dakikalarca ayakta alkışlandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa uğurlanışının 84. yılında özel bir konser düzenledi. 10 Kasım akşamı Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Türk Telekom Opera Salonu'nda gerçekleşen konserde, Cumhuriyet Dönemi İkinci Kuşak Bestecileri'nden Nevit Kodallı'nın müziği ve ünlü şair Cahit Külebi'nin metninden oluşan "Atatürk Oratoryosu" seslendirildi.
EN SON HABERLER
- 1 Cumhurbaşkanlığı Kültür-Sanat Ödülleri’nin sahipleri belli oldu
- 2 Anadolu’nun kalbi bu sergide
- 3 Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’nin 17’incisi düzenleniyor!
- 4 Korkut Ata Film Festivali İstanbul'da başlıyor
- 5 Esenler'de Cumhuriyet coşkusu: Genç flütistler ödüllerine kavuştu!
- 6 Anadolu’nun çeyiz mirası Abu Dabi’de
- 7 Troya kazısında çığır açan keşif
- 8 Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 24. durağı İzmir! Bakan Ersoy: “İzmir’in kültürel değerlerini uluslararası ölçekte tanıtıyoruz”
- 9 Bakan Ersoy duyurdu: Uzun metrajlı film yapım desteği 412,9 milyon liraya yükseldi
- 10 Washington sokaklarında Türk rüzgarı