ABD merkezli New York Post'a göre, Jeffrey Epstein'ın New Mexico'daki Zorro Çiftliği'nde 2018 yılında 30'dan fazla silah çalındı. Çalınan cephaneliğin büyük bölümünün dev bir kasadan alındığı belirlenirken, çiftlik çalışanlarının polisle iş birliği yapmayı reddetmesi nedeniyle soruşturma kısa sürede kapatıldı. Epstein'ın silah bulundurmasının yasak olmasına rağmen geniş bir koleksiyonu mülkünde tuttuğu ortaya çıktı.
Jeffrey Epstein'ın New Mexico'daki Zorro Çiftliği'nden 2018 yılında 30'dan fazla silah çalındı. Ancak çiftlik çalışanlarının polisle iş birliği yapmayı reddetmesi nedeniyle soruşturma kısa sürede kapatıldı.
DEV SİLAH KASASI HEDEF ALINDI
Habere göre, Santa Fe New Mexican gazetesinin ulaştığı eyalet polisi raporunda, toplam 32 silahtan oluşan cephaneliğin büyük bölümünün çiftlikteki bir garajda bulunan "çok büyük bir silah kasasından" çalındığı belirtildi. Bazı silahların ise arazideki iki farklı binadan gasp edildiği ifade edildi. Yetkililer, binalara zorla girildiğini, garajdaki en az bir pencerenin kırıldığını ve çöl arazisinde yırtılmış bir çite doğru uzanan lastik izleri bulunduğunu kaydetti.
EPSTEİN'DAN TEK KELİMELİK TEPKİ
Epstein'ın hırsızlıkla ilgili e-posta yoluyla bilgilendirildiğinde yalnızca "Vahşi" şeklinde yanıt verdiği ortaya çıktı. Zorro Çiftliği'nde yaşanan bu olay, Epstein'ın New York'taki bir hapishanede hayatını kaybetmesinden yaklaşık bir yıl önce meydana geldi.
ÇALIŞANLAR POLİSİ ENGELLEDİ
ABD merkezli New York Post'a göre, çiftlik çalışanları ilk etapta hırsızlığı polise bildirip çalınan silahların seri numaralarını kaydetti.
Epstein'ın çalışanlarına polisle konuşmamaları yönünde talimat verip vermediği netlik kazanmazken, FBI dosyalarında yer alan e-postalar, Epstein'ın yöneticileri avukatına yönlendirdiğini ortaya koydu.
YASAKLI OLMASINA RAĞMEN SİLAH CEPHANELİĞİ
Çalınan silahlar arasında tüfekler, tabancalar ve antika parçalar yer aldı. Epstein'ın, 2008 yılında aldığı mahkûmiyet nedeniyle 10 yıl boyunca silah bulundurması yasaklanmış olmasına rağmen, çiftliğinde geniş bir silah koleksiyonu tutmaya devam ettiği belirtildi. Çiftlikte silah dolu kasaların yanı sıra bir atış poligonu bulunduğu, hatta arazi araçlarına tabancalar yerleştirildiği aktarıldı.
GENÇ KADINLARIN SİLAH KULLANDIĞI İDDİASI
Epstein dosyalarında yer alan fotoğraflarda çiftlikte bazı genç kadınların yüksek güçlü silahlarla ateş ederken görüntülendiği öne sürüldü. Ayrıca istismar mağdurlarının, ıssız arazide "garip insan üreme deneyleri" yapıldığına dair söylentiler duyduklarını anlattıkları da haberde yer aldı.