Fenerbahçe, Ademola Lookman transferi için artık sadece ödeme planını görüşüyor. İtalya'da bulunan Devin Özek'in Ademola Lookman ile geri dönmesi bekleniyor. N'Golo Kante ise Fenerbahçe için Al Ittihad'a rest çekti.
Ara transfer döneminde dört koldan çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Ademola Lookman transferini rakamlar konusunda mutlu sonla bitirdi.
Sefere çıkan sarı-lacivertli kulübün sportif direktörü Devin Özek, üç gündür İtalyan ekibi Atalanta ile doğrudan görüşmelerini yürütüyor.
BONSERVİSİ 40 MİLYON EURO'YA DÜŞTÜ
Çizme kulübü, Nijeryalı hücum oyuncusu için başlangıçta talep ettiği 45 milyon Euro'luk bonservis bedelini 40 milyon Euro'ya düşürdü. Fenerbahçe bu rakamı net olarak vermese de bonuslarla birlikte karşılayabileceğini iletti.
Lookman, Atalanta formasıyla 137 maçta görev alırken 55 gol, 27 asist kaydetti. Kariyerinde 102 kez sol kanat, 95 defa forvet arkası, 62 kez sağ kanat, 41 defa da santrfor olarak görev yaptı.
Lookman, Nijerya'nın 2023 Afrika Uluslar Kupası finaline giden yolda ve Atalanta'nın 2023-24 UEFA Avrupa Ligi'ndeki şampiyonluğunda gösterdiği üstün performansla Ballon d'Or'a aday gösterilen ilk Atalanta oyuncusu olmuştu.
KANTE KOŞA KOŞA GELİYOR
Orta sahaya lider bir oyuncu arayan Fenerbahçe, Kante defterini yeniden açmıştı. Sarı-lacivertli yönetim, yıldız futbolcu için tam 72 saattir Suudi Arabistan'da temaslarını sürdürüyor.
Yönetici Ertan Torunoğulları, görüşmeleri bizzat yürütürken Fenerbahçe rakamı yükseltti. Sarı-lacivertliler, Suudi kulübüne 5 milyon Euro bonservis ve şampiyonluk bonusu içeren son teklifini iletti.
Yıldız oyuncunun "Ben anlaştım. Bırakın Fenerbahçe'ye gideyim" çıkışı süreci bitme noktasına getirdi. Başlangıçta çift haneli bonservis beklentisi olan Al-Ittihad'ın, bu rakamdan önemli ölçüde geri adım attığı ve teklifi kabul etmeye hazırlandığı öğrenildi.
2023 yılında Chelsea'den bedelsiz olarak Al-Ittihad'ın yolunu tutan 34 yaşındaki oyuncunun da artık yeniden Avrupa'da forma giymek istediği bildirildi.
DURAN ROTAYI FRANSA'YA KIRDI
Fenerbahçe'de transferde sıcak saatlar yaşanıyor. Juventus'un istemediği Jhon Duran, kiralık olarak Lille yolunda. İlk etapta sarı-lacivertliler, Kolombiyalı golcünün kontratını feshedecek.
CHERIF'E 22 MİLYON EUROLUK TEKLİF GİTTİ
Fenerbahçe, forvet arayışında Angers'nin 19 yaşındaki golcüsü Sidiki Cherif'in peşine düşmüştü.
Sarı-lacivertlilerin, 22 milyon Euro zorunlu satın alma opsiyonlu kiralık teklifini ilettiği bildirildi.
Fransız futbolcuyla Fulham ve Crystal Palace'ın da ilgilendiği ancak en iyi teklifin Fenerbahçe'den geldiği belirtildi. Kanarya, kadroda düşünmediği Jhon Duran'ın yerini genç oyuncuyla doldurmayı planlıyor.