Afrika Uluslar Kupası'nın finalinde Senegal ile Fas karşı karşıya geldi. Dev finalin 90+8. dakikasında Senegal sahadan çekildi. Sahaya geri dönen Senegal, uzatmalara giden maçta şampiyon oldu.
Senegal, Afrika Uluslar Kupası'nın finalinde Fas ile kozlarını paylaştı. Dev mücadelenin son anlarında yaşananlar dikkat çekti. Senegal, Afrika Uluslar Kupası'nın finalinde sahadan çekildi.
90+2'DE GOL İPTALİ
90+2'nci dakikada Senegal'de Seck'in vuruşunda top ağlara gitti. Mücadelenin hakemi Seck'in Achraf Hakimi'ye faulü nedeniyle golü iptal eti.
VAR DEVREYE GİRDİ
90+7'nci dakikada Achraf Hakimi'nin kullandığı köşe vuruşu esnasında El Hadji Diouf ile girdiği ikili mücadele sonrası Brahim Diaz yerde kaldı. Fas cephesi bu pozisyonda penaltı bekledi.
PENALTI ATIŞI KULLANILAMADI
Her iki takım oyuncuları penaltı noktası üzerinde birbirleri ile tartışmaya başladı. Penaltı atışının kullanılmasına izin verilmedi.
Senegalli oyuncular ve teknik ekip, penaltı kararından dakikalar önce iptal edilen golün VAR'da incelenmemesine tepki gösterdi.
SAHADAN ÇEKİLME KARARI
Senegal Teknik Direktörü Pape Thiaw oyuncularına kenara çağırdı ve takımı sahadan çekme kararı aldı. Senegalli oyuncular yedek kulübesi etrafında toplandı.