Uzun ve sağlıklı ömür sürmek birçok kişinin hayalidir. John Alfred Tinniswood ise uzun ömrü sayesinde adından sıklıkla söz ettirdi. Vefatından önce ölçülü davranmanın önemine değinen Tinniswood, her hafta cuma günü tüketmiş olduğu besinden bahsetti.
HAFTADA BİR OLACAK ŞEKİLDE TÜKETİYORDU
Nisan 2024'te Guinness Rekorlar Kitabı'na dünyanın en yaşlı adamı olarak giren Tinniswood, vefatından önce uzun yaşamı için özel bir beslenme programı olmadığını ve uzun ömrünün 'şansa' bağlı olduğuna inandığını söyledi.
BALIK VE PATATES TÜKETİMİNİN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Bir dönem 'Yaşayan En Yaşlı Adam' ünvanına sahip olan Tinniswood, her cuma balık ve patates tüketiyordu. Peki, balık ve patates tüketiminin sağlık üzerindeki etkileri nelerdir? İşte detaylar…
BALIK TÜKETİMİNİN FAYDALARI
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR
Balık içeriğindeki zengin vitamin ve mineral değerlerinden dolayı genel sağlığa oldukça faydalıdır.
Mevsiminde tüketilen balık içermiş olduğu yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin korunması ve güçlendirilmesi için önemlidir.
Aynı zamanda hamilelik döneminde tüketilen balığın bebeğin zeka gelişimine yardımcı olduğu da gözlemlenmiştir.
DİYABET RİSKİNİ AZALTIR
Somon, hamsi ve uskumru gibi balıklar özellikle kalp sağlığı için oldukça önemlidir.
PATATES TÜKETİMİNİN FAYDALARI
TANSİYONU DENGELER
Yüksek tansiyon, kalp için oldukça riskli bir durumdur ve yüksek tansiyon düşük potasyum ile ilişkilendirilir.
Patates ise potasyum açısından oldukça zengin bir besindir. Dengeli ve düzenli tüketimi sonucu yüksek tansiyon dengelenerek felç ve kalp krizi riski azaltılabilir.
KEMİK SAĞLIĞINI KORUR
Patates, magnezyum ve potasyum içerir bu nedenle de kemik sağlığını korumada oldukça etkilidir.
CİLDE İYİ GELİR
Patatesin içerisinde bulunan B, C vitaminler, potasyum, magnezyum, fosfor ve çinko cilt sağlığı için oldukça faydalıdır.