İSKİ, ASKİ ve BUSKİ 23 Mayıs 2026 baraj doluluk oranları verilerini güncelledi. Yaz ayları öncesinde üç büyük şehirdeki içme suyu rezervleri son mayıs yağışlarıyla birlikte kritik bir eşiği aştı. İşte İstanbul, Ankara ve Bursa barajlarındaki güncel su seviyeleri ve havzalara göre doluluk oranlarında son durum.
Türkiye genelinde mayıs ayında etkili olan yağışlar, metropollerin su ihtiyacını karşılayan havzalara nefes aldırdı. Sıcak yaz günleri yaklaşırken vatandaşlar "Barajlarda ne kadar su kaldı?" sorusuna yanıt arıyor. Üç büyük kentteki su idarelerinden alınan anlık veriler, geçen yılın aynı dönemine oranla yüz güldüren bir tabloyu ortaya koyuyor.
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından 23 Mayıs 2026 sabahı paylaşılan verilere göre, megakente su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı %71,64 olarak kayıtlara geçti.
Megakentte bazı barajlar tam kapasiteye yaklaşırken, bazı kritik havzalarda su miktarı henüz istenen seviyede değil. İSKİ'nin güncel veri tablosu şu şekilde şekillendi:
Ömerli Barajı: %96,16
Elmalı Barajı: %96,04
Darlık Barajı: %92,03
Alibey Barajı: %65,98
Terkos Barajı: %59,43
Kazandere Barajı: %55,82
Büyükçekmece Barajı: %55,02
Pabuçdere Barajı: %55,40
Sazlıdere Barajı: %44,17
Istrancalar Barajı: %34,40
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) verilerine göre, Mayıs 2026 itibarıyla başkent barajlarının toplam doluluk oranı %46,58'e yükseldi. Teknik olarak kullanılabilir durumu ifade eden "aktif doluluk oranı" ise %40,37 olarak ölçüldü.
Ankara'nın devasa su depolarında baraj bazlı doluluk oranları değişkenlik gösteriyor. Sistemin ana taşıyıcısı olan Çamlıdere henüz kritik %50 sınırını aşamamış olsa da istikrarlı yükselişini sürdürüyor:
Kesikköprü Barajı: %100
Kargalı Barajı: %100
Akyar Barajı: %82,99
Eğrekkaya Barajı: %80,99
Çubuk 2 Barajı: %71,02
Kavşakkaya Barajı: %69,44
Çamlıdere Barajı: %40,64
Kurtboğazı Barajı: %32,22
Peçenek Barajı: %27,48
Türkşerefli Barajı: %5,20