CHP'de, Ekrem İmamoğlu adına açıldığı belirtilen, "Cumhurbaşkanı Aday Ofisi" sosyal medya sayfasının beklenen ilgiyi görmemesi, parti kulislerinde tartışmalara neden olmuştu. İmamoğlu'na yakın isimlerin tepkileri üzerine, Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat koordinasyonunda bir çoğu geçmişte FETÖ'cüle ait olduğu bilinen milyonlar ödenerek satın alındığı iddia edildi. CHP'li birçok belediyenin iletişim ve halkla ilişkilerini yapan Mag Üniversal'in sahibi Kerem Yıldırım üzerinden bir çoğu geçmişte FETÖ'cü olduğu bilinen, "Siyahserit1, Daily Türkist, Zaytung, Toplumsal Muhalefet, Uyandırma Servisi" gibi hesapların satın alındığı öğrenildi.
Cumhurbaşkanlığı aday ofisinden genel merkeze bağlı hesapların paylaşım yapmaması, İmamoğlu cephesinde tepkilere neden oldu. Bazı trol hesaplardan, "CHP resmi hesabı neden Cumhurbaşkanlığı aday ofisini rt etmiyor, paylaşmıyor" , "Hayırdır" şeklinde paylaşımlarla CHP'ye genel merkeze yüklendiler. Bunun üzerine İmamoğlu, kendisine yakın Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat'ı Silivri Cezaevi'ne çağırdı. Karabat'ı sert şekilde uyardı.
HESAPLAR SATIN ALINDI, RT'LER ATILIYOR
Ardından Karabat, daha önce İyi Parti'nin, CHP'li birçok belediyenin iletişim ve halkla ilişkilerini yapan Mag Üniversal'in sahibi Kerem Yıldırım'la temasa geçti. Yıldırım, üzerinden bir çoğu geçmişte FETÖ'cü olduğu bilinen hesaplar satın alındı.
İŞTE O HESAPLARDAN BAZILARI
Her ay CHP Genel Merkezine 2 milyon 100 bin TL fatura kesen Yıldırım, bazı hesapları da el altından satın aldı. İşte alınan o hesaplardan bazıları. Siyahserit1, Daily Türkist, Zaytung, Toplumsal Muhalefet, Uyandırma Servisi, Türkiye Gerçekleri. Bu hesaplardan şimdi Ekrem İmamoğlu lehine paylaşımlar yapılıp, algı oluşturulmaya çalışılıyor.
KEREM YILDIRIM, CHP'Lİ BELEDİYELERDEN DE İŞ ALIYOR
Ekrem İmamoğlu'nun kendi trol ekiplerini kurdurmak için Karabat'ı devreye sokması sonrası bir çok hesaba yüklü miktarlarda paralar aktarılıp, satın alındı. İmamoğlu trollerinin tepkilerini durdurmak ve Ekrem'in hesabını aktif etmek için trol yapılanma ve RT hesapları almak için milyonlarca lira Özgür Karabat üzerinden Kerem Yıldırım'a aktarıldı.
DÜŞÜK ETKİLEŞİM TARTIŞMALARA NEDEN OLDU
Kulislerde konuşulanlara göre, söz konusu sosyal medya hesabının yeterli etkileşim sağlayamaması sonrası, İmamoğlu'na yakın bazı sosyal medya ekiplerinin durumu parti genel merkezine yansıttığı öne sürüldü. Bu gelişmelerin ardından, Cumhuriyet Halk Partisi'nin resmi hesaplarından yapılan paylaşımlarla sayfaya destek verildiği iddia edildi.
YILDIRIM'A MİLYONLAR ÖDENİYOR
Kulislerde öne çıkan bir diğer başlık ise sosyal medya ve anket çalışmaları. İddialara göre, bu süreçte adı geçen Kerem Yıldırım üzerinden çeşitli dijital çalışmalar yürütüldü. Bu kapsamda yüksek tutarlı faturalar kesildiği ileri sürülürken, yalnızca sosyal medya kalemi için aylık yaklaşık 2,1 milyon TL'lik bir fatura konuşuluyor. Ayrıca, Kerem Yıldırım'ın farklı anket çalışmalarıyla genel merkeze hizmet sunduğu ve bazı belediyelerle temas kurarak sosyal medya projeleri için bütçe oluşturulması yönünde girişimlerde bulunduğu da iddialar arasında yer alıyor.
BELEDİYELER ÜZERİNDEN "ALGI YÖNETİMİ" İDDİALARI
Parti kulislerinde dile getirilen bir diğer iddiaya göre, söz konusu danışmanın bazı belediyelerden sosyal medya çalışmaları için kaynak topladığı ve çeşitli hesaplar üzerinden kamuoyu algısını yönlendirmeye yönelik faaliyetler yürüttüğü öne sürülüyor.