Faslı minik Rayan, geçtiğimiz salı günü 33 metrelik bir kuyuya düşmüştü. Olay yerine gelen ekipler, kuyunun çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını fark etmiş, bu nedenle Rayan'ı kurtarma girişimleri sekteye uğraşmıştı.
Ekipler 5 yaşındaki çocuğa kuyunun ağzının çok dar olması ve çökme tehlikesi nedeniyle cumartesi gecesi ulaşabilmişti.
Bu süreçte başta Fas olmak üzere tüm dünya nefesini tutmuş olayı izlerken, maalesef minik Rayan'dan acı haber geldi.
Rayan, geride gözü yaşlı bir aile ve ona ağlayan milyonlar bırakdı. Facianın ardından, Şafşavan bölgesinde küçük çocuğa ulaşmak için gece gündüz demeden günlerce kurtarma operasyonuna katılan kişiler için saygı duruşunda bulunuldu.
Bir sosyal medya kullanıcının paylaştığı Sahraoui videosu kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu.
Twitter kullanıcısını paylaşımına, "İsmi Bwa Sahraoui. 20 saatten fazla bir süre boyunca Rayan'ı kurtarmak için çıplak elleriyle toprağı kazdı. Kendisine saygılar" notunu düştü.
Görüntülerin yayınlandığı paylaşımına kullanıcılardan yorum yağdı. Pek çok kullanıcı "Bu adam cennetlik" yorumunda bulundu.
Yapılan açıklamada Rayan'ı bulmuş olduklarında küçük çocuğun ölmüş olduğu ifade edildi.
Acılı aileye şeref kıtası verildi. Fas Kralı 6. Muhammed'de Rayan'ın ailesine taziyelerini iletti.