TRT 1'in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı, yeni bölümüyle yine gündemde. 52. bölümüyle seyirci karşısına çıkan yapımda Serkan Çayoğlu'nun canlandırdığı Sultan Mehmed, iç ve dış tehditlerle aynı anda mücadele etmek zorunda kalacak. Şehzade Beyazıd'ın sebep olduğu gelişmelerin nasıl sonuçlanacağı merak konusu. İşte, Mehmed Fetihler Sultanı 52. bölüm izle linki.
Mehmed: Fetihler Sultanı, 52. yeni bölümüyle 30 Eylül Salı akşamı TRT 1'de. Fatih Sultan Mehmed'in taht ve devlet uğruna verdiği mücadeleyi anlatan yapımda bu hafta, Şehzade Beyazıd'ın yarattığı kriz damga vuruyor. Sultan'ın içerideki sorunlarla boğuşurken dışarıdan gelen fırtınalara karşı vereceği mücadele nefes kesecek. İşte, Mehmed Fetihler Sultanı 52. bölüm izle linki.
30 Eylül 2025 tarihli yeni bölümü izlemek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.
https://www.trt1.com.tr/diziler/mehmed-fetihler-sultani/bolum
Sultan Mehmed, Şehzade Beyazıd'ın sebep olduğu meselelerle boğuşurken hem içeride hem de dışarıda yeni fırtınalar kopar. Beyazıd'ın lalası İshak Paşa'yı görevden alması sarayda dengeleri değiştirir, şehzade ise babasının sözleriyle derin bir üzüntü yaşar. Bu sırada haremde Bahar Hatun ve Gülşah Hatun arasındaki çekişme giderek büyür.
Pontus ve Karaman, Osmanlı'ya karşı ittifak arayışındadır. Vlad ve Karatuğlar kutsal emanetlerin peşine düşerken, Komnenos ve Vatikan temsilcileri aynı emanetler için kanlı oyunlar kurar. Vlad ve Karatuğlar zorlu bir yolculuğa çıkar. Fakat bu yolculuk, onları sadece düşmanla değil kendi aralarındaki hesaplaşmayla da yüz yüze getirir. Süleyman, Julia'nın ölümünden Beyazıd'ı sorumlu tutarak İsfendiyaroğlu Kasım Bey'i Osmanlı'ya karşı kışkırtır ve fitne ateşini harlar.
Beyazıd, yolda kurulan pusuda ağır yaralanır. Julia'nın hatırasıyla intikam hırsına kapılsa da ölümle burun buruna gelir. Bu haber saraya ulaşınca Sultan Mehmed, artık sabrının tükendiğini ilan eder. Yeniçerileri cülus meydanında toplayarak kudretli bir sesle haykırır: "Gayrı vakit hainleri gazabımızla yakıp kavurma vaktidir!" Osmanlı tahtında artık sadece savaşın ve intikamın gölgesi vardır.