Baharın gelişinin kutlandığı Portakal Çiçeği festivali, 2026 Nisan ayında Adana'nın dört bir yanında eğlence ve kültürü bir araya getiriyor. Katılımcılar konserlerden sokak performanslarına, gastronomi etkinliklerinden kültür-sanat atölyelerine kadar dolu dolu bir programla buluştu. Coşku ile kutlanan festivalin 5 Nisan Pazar günü programı da dikkat çekti.
Türkiye'nin ilk ve tek karnavalı olan Portakal Çiçeği Festivali, 1-5 Nisan 2026 tarihleri arasında Adana'da düzenlenecek.
Bu festival, yalnızca eğlencenin değil, aynı zamanda Adana'nın tanıtımı ve ekonomisine katkı sağlayan büyük bir organizasyon olarak öne çıkıyor. Yerli ve yabancı yüz binlerce ziyaretçi sayesinde şehirde ciddi bir ekonomik hareketlilik yaşanıyor. Festival, dostluk, hoşgörü ve eğlenceyi bir araya getirerek hem yerli halk hem de turistler için unutulmaz bir deneyim sunuyor.
2026 yılında Atatürk Parkı, Türkiye'nin en büyük "Plastiksiz Etkinlik Alanı" hedefiyle karnaval alanı olarak kullandı. Tek kullanımlık plastik ürünler yerine, atıklar ikili ayrıştırma sistemiyle toplandı ve etkinlik sürdürülebilir bir yaklaşım ile gerçekleştirildi.