Gündelik hayatımızda karşılaştığımız ve artık kanıksadığımız pek çok şey zaman içerisinde değişime uğrayarak aslında farklı bir kaynaktan gelmiş olabiliyor. Bu abur cubur da tam olarak bu örneğe uyuyor. Eskilerin ilaç niyetine kullandığı ancak günümüzde atıştırmalık olarak tükettiğimiz o gıdanın aslında pek çok faydası bulunuyormuş. Peki bu yiyecek nedir ve nasıl faydaları vardır? Detaylar haberimizde…
Severek tükettiğimiz ancak sağlıksız olduğu düşüncesiyle uzak durduğumuz atıştırmalıklar aslında masum birer doğal ilaç da olabilir.
Günümüzde şekerli bir tatlı olarak bildiğimiz marshmallow, aslında çok uzun bir tarihe ve şaşırtıcı köklere sahip olan bir besin. Bu yumuşacık, tatlı atıştırmalığın hikayesi, binlerce yıl öncesine, şifa arayışının olduğu zamanlara kadar uzanıyor.
MARSHMALLOW NEREDEN GELİYOR?
Marshmallow'un kökeni, Althaea officinalis olarak bilinen ebegümeci bitkisine dayanıyor.
O zamanlar, marshmallow kökü bir nevi doğal ilaç olarak görülüyordu. Tıp uzmanları ve şifacılar, bitkinin mukozal zarları koruma, iltihapları azaltma ve çeşitli sağlık sorunlarını hafifletme özelliklerinden yararlanıyorlardı.
İŞTE FAYDALARI
Solunum Sistemi Sağlığı
Marshmallow kökü, özellikle öksürük ve boğaz ağrısı gibi solunum sistemi rahatsızlıklarında etkili bir doğal ilaç olarak kullanılıyordu. Bitkinin yapışkan özü, boğaz mukozasını yumuşatarak öksürüğü hafifletiyor ve boğaz irritasyonunu azaltıyordu.
Sindirim Sistemi Desteği
Geleneksel tıpta, marshmallow kökü sindirim sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde de kullanılıyordu. Mide ülseri, gastrit ve bağırsak iltihabı gibi durumlarda, bitkinin koruyucu ve yumuşatıcı özellikleri şifa sağlıyordu.